Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Vuvuzela: Το νέο δίκτυο ανωνυμίας από το ΜΙΤ

Ερευνητές από το εργαστήριο επιστήμης υπολογιστών και τεχνητής νοημοσύνης (CASAIL) ανώνυμο σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων, στην ίδια κατηγορία με το TOR, I2P και HORNET, το οποίο ακουλουθεί διαφορετική προσέγγιση στην μετάδοση μηνυμάτων μεταξύ χρηστών. 

Το σύστημα το οποίο ονομάστηκε Vuvuzela από την περιβόητη πλαστική κόρνα που χρησιμοποιήθηκε στο παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου στην Ν. Αφρική το 2010, είναι ακόμα στο αρχικό του στάδιο αλλά οι επιστήμονες δεν βλέπουν την ώρα να καυχηθούν για την ασφάλεια που προσφέρει. 

Σε αντίθεση με το δίκτυο TOR το οποίο κρύβει τα δεδομένα κάτω από αρκετές στρώσεις κρυπτογράφησης για να τα στείλει μέσω τυχαίων εξυπηρετητών στο ίντερνετ, το Vuvuzela ακολουθεί διαφορετική πρακτική στην οποία έχει λιγότερη κρυπτογράφηση αλλά περισσότερα άχρηστα δεδομένα στο δίκτυο. 

Το Vuvuzela, σύμφωνα με τους δημιουργούς του λαμβάνει τα μηνύματα από τους χρήστες και τα αποθηκεύει στην μνήμη ενός από τους εξυπηρετητές του δικτύου. 

Προτού αποφασιστεί που θα αποθηκευτεί, το μήνυμα  θα περάσει ανάμεσα από τους εξυπηρετητές οι οποίοι είναι υπεύθυνοι να στείλουν προς πάσα κατεύθυνση εικονικά μηνύματα κρύβοντας έτσι το πραγματικό. 

Ο εξυπηρετητής θα ειδοποιήσει τον χρήστη πως υπάρχει ένα μήνυμα γι' αυτόν. Όταν ο χρήστης πάει να παραλάβει το μήνυμα του θα περάσει ανάμεσα από τους εξυπηρετητές που και πάλι θα βομβαρδίσουν το δίκτυο με εικονικά πακέτα κρύβοντας έτσι και την κίνηση του χρήστη. 


Με τόσο μεγάλο όγκο ψεύτικης πληροφορίας και με τους χρήστες να ξεπερνούν ακόμα και το γραμματοκιβώτιο που έχει το μήνυμα τους για να επιστρέψουν αργότερα σ' αυτό, δημιουργώντας έτσι ακόμα περισσότερη ψεύτικη κίνηση,  μπορείτε να φανταστείτε το πόσο δύσκολο είναι ακόμα και για το πιο εξελιγμένο σύστημα να αναλύσει και να βρει τα ίχνη κάποιου.

Οι ερευνητές στο MIT υποστηρίζουν μάλιστα πως ακόμα και αν hackers διεισδύσουν σε περισσότερους από το 50% των εξυπηρετητών οι χρήστες θα είναι σε θέση να επικοινωνούν με ασφάλεια. Το μόνο κακό που φανερώθηκε στις πρώτες δοκιμές είναι πως η έξτρα κίνηση που δημιουργείται στο δίκτυο προσθέτει μια καθυστέρηση της τάξεως των 44 δευτερολέπτων. 

GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM
ΠΗΓΗ: softpedia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου