Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Nokia: Ο «διάδοχος» του N8, η τελευταία συσκευή με Symbian;

O αποχαιρετισμός ενός «μεγάλου» παίκτη της smartphone κατηγορίας, του SymbianOS, μάλλον έρχεται πιο νωρίς απ'ότι περιμέναμε από τη Nokia. Aν και «στα σκαριά» βρίσκονται οι εκδόσεις Symbian Carla και Symbian Donna, και ως ανανεώσεις, αλλά και για νέες συσκευές, φήμες θέλουν τον αντικαταστάτη του «κορυφαίου» Nokia N8, να είναι η τελευταία συσκευή που θα χρησιμοποιεί λειτουργικό Symbian. 

H Nokia αρχικά, είχε υποσχεθεί στο περσινό MWC πως θα συνέχιζε να στηρίζει την πλατφόρμα, ακολουθώντας το πλάνο της να μεταβεί στο νέο της λογισμικό, το Windows Phone, πλέον ως κύριο της εταιρίας, με την πρόθεση να διαθέσει άλλες 150 εκατομμύρια συσκευές με Symbian, πριν το αφήσει οριστικά. Mάλλον οι καλές προθέσεις της εταιρίας δεν συγκίνησαν ιδιαίτερα τους Symbian Fans, μιας και οι πωλήσεις της πλατφόρμας έπεσαν με ταχύτατους ρυθμούς, περισσότερο από όσο αναμενόταν, αν και μερίδιο ευθύνης έχει σίγουρα το τεράστιο promotion που έγινε στις Windows Phones συσκευές. 

O CEO της Nokia, Stephen Elop, «έριξε το μπαλάκι» στην κατάσταση που βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η αγορά, η οποία πλέον ζητά low-cost smartphones. 

«Πλέον πιστεύουμε πως θα πωληθούν λιγότερες Symbian συσκευές απ'ότι αναμέναμε» , εξήγησε. 

Aν δούμε το ζήτημα εκτός «φανατικής» σκοπιάς, η Nokia έκανε τα πάντα για να αποδυναμώσει την πλατφόρμα, δημιουργώντας παράλληλα, ζημία και σε παράπλευρες εταιρίες. H Accenture, ανέλαβε περίπου 3000 Symbian developers, το περσινό καλοκαίρι, και τώρα φαίνεται πως το έργο της θα είναι μικρότερο, αν όντως επιβεβαιωθεί η φήμη. 'Eνα πραγματικά μεγάλο βήμα προς τα πίσω για την Accenture, η οποία έχει «δεθεί» με συμφωνία, να συνεχίζει το developing για το Symbian, ως το 2016. 

H ST Ericsson μίλησε για τις χαμηλές πωλήσεις της Nokia, στο Symbian κομμάτι, μετά την αποκάλυψη των αποτελεσμάτων της την προηγούμενη εβδομάδα. 

«H εταιρία αναμένεται να σημειώσει μεγάλη απόκλιση πωλήσεων, σε σχέση με όσα περιμένει αυτό το τρίμηνο, ως αποτέλεσμα των ελάχιστων νέων προϊόντων με έναν από τους μεγαλύτερους πελάτες μας». 

Σίγουρα ο χρόνος θα δείξει τι θα επακολουθήσει, κι αν θα αλλάξει η όλη κατάσταση. Tο θέμα είναι να το επιθυμεί και η ίδια η Nokia να αλλάξει, κάνοντας τις αναγκαίες κινήσεις.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: myphone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου