Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Επόμενα Chromebooks: πιο γρήγορα, εύκολα, ασφαλή

Η Google συνεχίζει να… επιμένει στην προσπάθεια της να μας πείσει πως ένας υπολογιστής του οποίου το μεγαλύτερο τμήμα “κατοικεί στο cloud” είναι μια βιώσιμη ιδέα, και θεωρεί πως έχει αναγνωρίσει ποιό είναι το μέχρι τώρα πρόβλημα με τα Chromebooks που εμποδίζει την ευρύτερη αποδοχή τους. 

Έτσι, όπως δήλωσε ο Sundar Pichai, senior vice president του Chrome, σε συνέντευξη του στο CNet, σκοπεύουν να δώσουν έμφαση στη βελτίωση της ταχύτητας, της απλότητας και της ασφάλειας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το θέμα της ταχύτητας είναι αυτό για το οποίο έχουν δεχθεί τα περισσότερα παράπονα. Το Chrome OS, όμως, στο οποίο βασίζονται τα Chromebooks, δεν λειτουργεί ως παραδοσιακό λειτουργικό σύστημα, μα ως ένας τυπικός browser που επιμένει να προσπαθεί να παρουσιαστεί ως λειτουργικό σύστημα. Και έτσι, τόσο τμήματα του “λογισμικού” του όσο και τα δεδομένα του χρήστη κατοικούν, ως επί το πλείστον, στο cloud. Και, άρα, για να εργαστεί κανείς με αυτά, χρειάζεται και μόνιμα ενεργή σύνδεση. Επιτρέψτε μας να το διορθώσουμε λιγάκι αυτό: χρειάζεται και γρήγορη μόνιμα ενεργή σύνδεση.

Ακόμη, λοιπόν, και αν η Google καταφέρει να διορθώσει τα προβλήματα που έχει αναγνωρίσει, όσον αφορά στην ταχύτητα, το μόνο που μπορεί να κάνει από πλευράς της είναι να επιταγχύνει, όσο αυτό είναι δυνατόν, το λογισμικό της, να επιβάλλει τη χρήση κορυφαίου hardware για την κατασκευή των Chromebooks (με λογική “minimum requirements”, όπως έχει αρχίσει να κάνει με το Android) και… Και μετά να αρχίσει να παρακαλά όλους τους providers ανά τον πλανήτη να επεκτείνουν αλλά και αναβαθμίσουν τα ασύρματα δίκτυα τους. Διότι αλλιώς, “Chrome OS” και “ταχύτητα”, μάλλον είναι δυο… ασύμβατοι όροι.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: unregistered.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου