Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Ένα Στα Δύο Έξυπνα Τηλέφωνα Είναι Android

Τα Android πήραν πάνω 50% του μερίδιου αγοράς των έξυπνων τηλεφώνων το τελευταίο τρίμηνο του 2011.

Σύμφωνα με στατιστικά η αγορά έξυπνων τηλεφώνων είδε μια τεράστια ανάπτυξη στο 4ο τρίμηνο του 2011 με πωλήσεις να φτάνουν τις 149 εκατομμύρια μονάδες , αύξηση 47,3% συγκριτικά με το 4ο τρίμηνο του 2010.

Αυτό το άλμα στις πωλήσεις είχε αποτέλεσμα να πάρει το Android 50,9% της έξυπνης αγοράς των έξυπνων τηλεφώνων, με άυξηση 30,5% στο ίδιο διάστημα του 2010. H Apple είδε άυξηση στο μερίδιο αγοράς για τα συστήματα iOS με μερίδιο 23,8% στο 4o τρίμηνο, με αύξηση 15,8% από το 2010.

To Νokia Symbian λειτουργικό από την άλλη πλευρά είχε μεγάλη πτώση στο μερίδιο αγοράς στα έξυπνα τηλέφωνα, διολισθαίνοντας στην τρίτη θέση με 11,7%.

Αλλά η Nokia είναι ακόμη ο πρώτος κατασκευαστής φορητών συσκευών με τα βασικά κινητά τηλέφωνα της να πωλούνται ευρέως στην Ασία και στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Οι νέοι κατασκευαστές όπως οι ZTE και Huawei ξεκίνησαν να διεκδικούν μερίδιο στην μεσαία και χαμηλή αγορά των έξυπνων τηλεφώνων και οι δύο εταιρίες είχαν κέρδη στο τελευταίο τρίμηνο του 2011 καθώς έγιναν οι ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρίες κινητών τηλεφώνων μετά την Apple.

H ΖΤΕ είναι ο πέμπτος μαγαλύτερος κατασκευαστής κινητών συσκευών στον κόσμο αφού πούλησε 56 εκατομμύρια συσκευές το 2011.

Η αυξανόμενη παρουσία αυτών των νέων εταιριών έχει βοηθήσει το Ανδροιδ να γίνει πλειοψηφία στην ανταγωνιστική αγορά των έξυπνων τηλεφώνων.

Η πρόβλεψη είναι πως η θέση του Android θα ενδυναμωθεί περισσότερο το 2012 καθώς η καθυστέρηση της παρουσίασης του νέου iPhone θα φέρει μείωση στις πωήσεις της Apple τα δύο πρώτα τρίμηνα του 2012.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: dailytech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου