Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Android και Ubuntu μαζί στο κινητό σου, έτσι γιατί μπορείς και γίνεται

Γιατί να κουβαλάς 2 συσκευές ενώ θα μπορούσες να κουβαλάς μόνο μία; Αυτό αναρωτιέται η Canonical και βρήκε την λύση. Θεωρώντας ότι τα σύγχρονα κινητά είναι αρκετά ισχυρά αποφάσισε να περάσει Ubuntu σε αυτά. Έτσι, όταν συνδέετε τη συσκευή σας σε ένα dock, θα έχετε ένα πλήρες Ubuntu desktop στην διάθεσή σας!

Ο kernel του Android βασίζεται στο Linux οπότε το να το κάνουν να δουλέψει παράλληλα με το Ubuntu ήταν εύκολο. Και με ορισμένες αλλαγές στο desktop λειτουργικό μπορείτε να έχετε διαθέσιμα όλα τα mobile χαρακτηριστικά του κινητού, έχοντας πρόσβαση στα sms, τις κλήσεις σας κτλ.

Οι ελάχιστες απαιτήσεις για κάτι τέτοιο είναι ένα διπύρηνο κινητό, 512 MB RAM και έξοδος HDMI. Φανταστείτε στο μέλλον πέρα από τους υπολογιστές (οθόνη, πληκτρολόγιο, ποντίκι) και τα clamshell laptops, να έχουμε τηλεοράσεις με ενσωματωμένο dock, ψυγεία κ.α. Ο μόνος περιορισμός είναι η φαντασία από εκεί και πέρα καθώς το λειτουργικό ήδη υπάρχει.

Η Canonical θα έχει ένα demo την επόμενη βδομάδα στο MWC για να μας το δείξει στην πράξη. Από εκεί και πέρα ελπίζει οι κατασκευαστές να αρχίσουν να ενσωματώνουν μια τέτοια λύση στις συσκευές τους.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: liveplace.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου