Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Προβληματισμός για το μέλλον του Android έπειτα από τη συμφωνία Google-Motorola

Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η εξαγορά τηςMotorola Mobility από τη Google, κάποιοι έσπευσαν να προβλέψουν ότι το λειτουργικό σύστημα Android δε θα είναι πλέον ένα ανοικτό OS. Η άποψη αυτή αρχίζει πλέον να ακούγεται όλο και πιο συχνά.

Η Meg Whitman, CEO της HP, είπε ότι είναι ορατό το ενδεχόμενο να δούμε κάποια στιγμή ένα Android κλειστού κώδικα, το οποίο θα ενσωματώνεται άψογα στα smartphones της Motorola, δίνοντάς τους έτσι το πλεονέκτημα απέναντι στον ανταγωνισμό.

Βέβαια, αυτό το σενάριο δεν είναι και πολύ ρεαλιστικό, αν λάβουμε υπ' όψιν την κατάσταση που έχει παγιωθεί στην αγορά των smartphones. Σε περίπτωση που η Google "κλείσει" το Android, οι τρίτοι κατασκευαστές θα πρέπει να πληρώνουν δικαιώματα για τη χρήση του. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, οι κατασκευαστές θα στραφούν κατά πάσα πιθανότητα σε κάποια άλλη δωρεάν λύση, κάτι που αναμένεται να επιφέρει ένα τεράστιο πλήγμα στα ποσοστά του Android. Από αυτή την άποψη, είναι πολύ πιο λογικό η Google να συνεχίσει με το μοντέλο του ανοικτού λειτουργικού. Εξάλλου, ήδη κερδίζει τεράστια ποσά από τις διαφημίσεις.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr

1 σχόλιο:

  1. MALAKIES! Edw grapsate oti bgazei trela lefta apo to android! Giati na kanei mia tetoia kinisi? ??

    Allo na bgalei eidiki ekdosi gia ta phones tis motorola alla oxi na to kleisi.. sobarefteite

    ΑπάντησηΔιαγραφή