Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

“WiFi στις κάρτες SD” από την SD Association. Μόνο που την πρόλαβε η Eye-Fi.

Η SD Association είναι η ομάδα που αναλαμβάνει να “οργανώσει” όσους ασχολούνται με τις κάρτες μνήμης SD, να τις βελτιώσει, εξελίξει και επεκτείνει...

Και πριν περίπου μια εβδομάδα ανακοίνωσε πως στο κοντινό μέλλον θα δούμε και καρτούλες του είδους με υποστήριξη WiFi. Έλα που η εταιρεία Eye-Fi την είχε προλάβει, παρουσιάζοντας πρώτη -και, το σημαντικότερο, πατεντάροντας- το ίδιο ακριβώς πράγμα!

Τώρα, η Eye-Fi δηλώνει φανερά ενοχλημένη με αυτή την κίνηση της SD Association. Ο CEO της, Yubal Koren, ανακοίνωσε δημόσια πως, τουλάχιστον όπως είναι γραμμένη μέχρι σήμερα η πρόταση της SD Association όσον αφορά στην ενσωμάτωση WiFi στις κάρτες SD, αγνοούνται πατέντες και καταπατώνται πνευματικά δικαιώματα της Eye-Fi, αφήνοντας να εννοηθεί πως σκοπεύει να τα προστατέψει όσο αυτό είναι δυνατόν. Η SD Association φαίνεται να έχει μια από τρεις πιθανές λύσεις: να ξεχάσει την πρόταση της και να αγοράσει τη λύση της Eye-Fi, να ξαναγράψει την πρόταση της χρησιμοποιώντας μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση (δύσκολο) ή, απλά, να… κάνει τη χαζή και να περιμένει μέχρι η υπόθεση να λυθεί δια της δικαστικής οδού.

Τώρα βέβαια, να πούμε πως έχει αρχίσει να μας τρώει το άγχος, μάλλον θα ήταν υπερβολή.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: unregistered.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου