Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

«Γάμος» των Tizen και Bada: Το... «MeeGo» της Samsung είναι εδώ

Όπως θυμάστε, την περασμένη εβδομάδα είχε διαδωθεί μια φήμη – βόμβα περί εγκατάλειψης του Android από τη Samsung. Φυσικά φάνηκε παράλογο ώστε να το πιστέψει κανείς, μα από τη Samsung όλα μπορούμε να τα περιμένουμε! 

Στην παραπάνω υπόθεση έριξε φως ο Tae-Jin Kang, μηχανικός της Samsung, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους. Σε μια συνέντευξη του Forbes, ο εν λόγω κύριος μίλησε για το Tizen και το Bada. Το τελευταίο ήταν μια εσωτερική προσπάθεια της Samsung να δημιουργήσει ένα λειτουργικό άξιο και με όλα τα προσόντα ώστε να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό τα οικονομικότερα Smartphones της. Παρά της μεγάλες προσδοκίες της εταιρίας το Bada OS δεν είχε την αναμενόμενη απήχηση με αποτέλεσμα να χρειαστεί νέο σχέδιο. 

Έτσι λοιπόν, η Samsung αποφάσισε να σταματήσει την ανάπτυξη του Bada και να συγχωνεύσει το παλιό λειτουργικό με το -Linux based- Tizen. Ο όρος συγχώνευση δεν ξέρουμε ακόμη τι μπορεί να σημαίνει στην πράξη, αλλά υποθέτουμε πως τα δυο λειτουργικά θα έχουν παρόμοιο UI, κοινό τρόπο ανάπτυξης εφαρμογών καθώς ο Tae-Jin Kang υποσχέθηκε πλήρη συμβατότητα των apps μεταξύ των δυο OS’s και φυσικά θα ενσωματώνονται στην ίδια κατηγορία κινητών αν και το Tizen θα έχει περισσότερες δυνατότητες. 

Ο Tae-Jin Kang στην συνέντευξή του τόνισε πως θα δούμε ένα με δυο Tizen Phones το 2012 ενώ με μια δήλωσή του έβαλε τέλος στη σύγχυση που προκλήθηκε έπειτα από την είδηση που αναφέρθηκε στην πρώτη παράγραφο. Έτσι, η Samsung θα συνεχίσει να παράγει ισχυρά Smartphones με Android και Windows Phone ενώ θα υπάρχουν και τα οικονομικότερα Tizen Phones ώστε να συμπληρώνουν την γκάμα των έξυπνων τηλεφώνων της κορεάτικης εταιρείας. 

Αν σκεφτεί κανείς πως το Tizen ενσωματώνει αρκετά στοιχεία του MeeGo σε διάφορους τομείς, σίγουρα η Samsung επέλεξε έναν έξυπνο τρόπο να στηρίξει τα οικονομικά Smartphones της. Όσο για την επιτυχία του εγχειρήματος, ο χρόνος θα δείξει!
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: myphone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου