Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Samsung: O Exynos 5250 SoC σε μαζική παραγωγή το Q2 του 2012

Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της Samsung, αφιερώθηκε λίγος χρόνος για το Exynos 5250 System-on-a-Chip (SoC), το οποίο ανακοινώθηκε το περασμένο έτος. Είναι ήδη υπό δοκιμή απο τους κατασκευαστές, και θα περάσει στη μαζική παραγωγή το Q2 του τρέχοντος έτους. 

Το chipset αποτελείται απο δύο Cortex-A15 πυρήνες, χρονισμένους στα 2,0GHz, και, καθώς φαίνεται, πετυχαίνουν διπλάσιες επιδόσεις απο τους Cortext-A9 προκατόχους τους. Σίγουρα λοιπόν, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς ο Exynos 5250, θα σταθεί απέναντι στους Quad-Core επεξεργαστές, που αναμένονται φέτος. 

Μέχρι στιγμής μας είναι άγωστες οι λεπτομέριες σχετικά με το GPU, αλλά το μόνο που ξέρουμε απο την Samsung, είναι ότι θα τετραπλασιάσει την απόδοση των γραφικών της, σε σχέση με τα φετινά μοντέλα (προφανώς αναφέρονται στον διάδοχο της συμφωνίας Mali-400 GPU). 

Η Samsung, τέλος, ανέφερε ότι ο Exynos 5250 θα χρησιμοποιηθεί αρχικά σε Tablets, και αργότερα σε Smartphones. Δεν δώθηκε βέβαια, ακριβές χρονοδιάγραμμα σχετικά με το πότε θα ενσωματωθεί σε Smartphones, αλλά αν ισχύσουν οι φήμες, που θέλουν το Galaxy S III να καθυστεί, ίσως θα δούμε το ντεμπούτο του εν λόγω Chipset, στην τρίτη γενιά της «ναυαρχίδας» της Samsung.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: myphone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου