Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Open webOS 1.0, Ανοικτό και ανανεωμένο, θα κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο!

Η πρώτη φάση της μετατροπής του webOS σε open-source λειτουργικό ξεκίνησε με την κυκλοφορία ενός νέου framework και θα ολοκληρωθεί με την έλευση της πρώτης έκδοση του Open WebOS 1.0 το Σεπτέμβριο.

H απόφαση της HP να μετατρέψει το webOS σε σύστημα ανοικτού κώδικα παίρνει σάρκα και οστά, καθώς ήδη κυκλοφόρησε το νέο Enyo 2.0 framework, που επιτρέπει στους προγραμματιστές να γράφουν ευκολότερα κώδικα για την πλατφόρμα της HP.

Σύμφωνα με το roadmap, υπάρχει μια αρκετά μεγάλη διαδικασία που θα συνεχιστεί μέχρι τον Σεπτέμβριο, όταν και θα κυκλοφορήσει επίσημα η πρώτη έκδοση του Open webOS όπως αυτό θα ονομάζεται πλέον.

Το σημαντικό βήμα που έκανε η HP είναι η υποστήριξη ενός στάνταρτ kernel του Linux στο λειτουργικό της, ώστε αυτό να μπορεί εύκολα να τρέχει σε συσκευές κατασκευασμένες για Android! Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στους developers να δοκιμάζουν σχετικά εύκολα τις εφαρμογές τους πάνω σε διαφορετικό hardware και ίσως είναι τελικά αυτό που θα καταφέρει να κρατήσει ζωντανό το project.

Αν θέλετε να μπείτε στην διαδικασία δημιουργίας εφαρμογών για το webOS, μπορείτε να κατεβάσετε από σήμερα το Enyo 2.0 από εδώ. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον μέχρι τον Αύγουστο, όταν και θα κυκλοφορήσει η πρώτη beta έκδοση του λειτουργικού.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: goodbyte.gr

1 σχόλιο: