Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

H Intel δημοσιεύει αποτελέσματα από δοκιμές του Medfield

H Intel όπως γνωρίζουμε εδώ και καιρό σύμφωνα με διάφορες πηγές και αναφορές ανθρώπων από το εσωτερικό της εταιρίας, ετοιμάζεται να εισάγει στην mobile αγορά μια νέα σειρά SoC επεξεργατών που την ονόμασε Medfield και όπως ισχυρίζεται θα έρθει για να ανταγωνιστεί τα τσιπ αρχιτεκοντικής ARM, όπως αυτά της Qualcomm και της Nvidia. 

Αναλαμβάνει ένα δύσκολο έργο και αντιμετωπίζει πιο σοβαρά την κατηγορία των φορητών συσκευών, συγχωνεύοντας τέσσερις επιχειρηματικές μονάδες σε μία: Mobile Communications, Mobile PC Wireless, Netbook & Tablet και Ultra Mobility. 

Αυτή η νέα επιχειρηματική μονάδα θα διευθύνεται από τον Mike Bell και Hermann EUL. To πρώτο προιόν-τσιπ που θα δημιουργηθεί από αυτό το νεοσύστατο τμήνα, είναι βασισμένα στα 32nm και όπως έχουμε πει πολλές φορές θα αντιπροσωπεύει μια αναβαθμισμένη έκδοση των Atom, αλλά θα φέρει την κωδική επωνυμία Medfield. Πως θα τα πάει άραγε και στο θέμα των επιδόσεων;

Βρισκόμαστε λίγες εβδομάδες πριν από την επίσημη κυκλοφορία της νέας σειράς επεξεργαστών και παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον τα σχετικά benchmarks tests που πραγματοποιήθηκαν, καθώς τα απαοτελέσματα φαίνονται εντυπωσιακά. Το benchmark Caffeinemark 3, απέδειξε ότι ο Medfield κατάφερε να σημειώσει σκορ 10.500, μεγαλύτερο συγκριτικά με τον Tegra 2 που σημειώσε σκορ 7.500, αρκετά πιο πάνω από τον Snapdragon MSM8260 με 8.000 και από τον Samsung Exynos που συγκέντρωσε τελικό σκορ 8.500. Οι δοκιμές έγιναν σε ένα πρωτότυπο tablet με οθόνη 10 ιντσών, ανάλυση στα 1280x800, RAM 1GB, WiFi και λειτουργικό σύστημα Android Honeycomb. Από την άλλη, όσον αφορά το θέμα κατανάλωσης ενέργειας, ο Medfield δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες της Intel.

Σε κατάσταση αδράνειας απαίτησε 2.6W περίπου 0.6W πιο πάνω από ότι περίμεναν οι άνθρωποι της εταιρίας, ενώ κατά την αναπαραγωγή flash βίντεο σε ποιότητα 720p καταναλώνει 3.6W, όταν στόχος της Intel είναι τα 2.6W. Αν διορθωθεί αυτό το μικρό-πρόβλημα, τότε ίσως η εταιρία να έχει στα χέρια της ένα πολύ δυνατό χαρτί!
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: myphone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου