Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Φωτογραφίες απο το ναυάγιο του Cost Concordia

Θα έχετε ακούσει στα διάφορα μέσα ενημέρωσης για το κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia που πριν απο μία εβδομάδα, πλέοντας πολύ κοντά στο νησί Isola del Giglio στην Ιταλία, χτύπησε τον βυθό με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ρήγμα. Κατά συνέπεια το πλοίο πήρε νερά και έγειρε με αποτέλεσμα το μισό να βρίσκεται αυτή την στιγμή κάτω από το νερό.

Φυσικά, το πλοίο πρέπει να φύγει από την μέση, αλλά για να γίνει αυτό θα χρειαστεί δουλεία και προσεκτική μελέτη που θα πάρει μήνες. Αρχικά θα πρέπει να έχουμε μία εικόνα της ζημιάς που έχει υποστεί το πλοίο καθώς και μία συνολική εικόνα για το πώς είναι κατανεμημένος ο όγκος του τεράστιου πλοίου αξίας 570 εκατομμυρίων δολαρίων σε σχέση με τον περιβάλλοντα χώρο. Για να το καταφέρουμε χρειαζόμαστε τόσο υποθαλάσσιες κάμερες αλλα και κάποιες που να βρίσκονται πολύ πολύ ψηλά.

Ευτυχώς, υπάρχουν και τα 2 αυτά είδη! Οι υποθαλάσσιες κάμερες που έχουμε στην διάθεσή μας αντέχουν την πίεση σε τεράστια βάθη, ενώ μπορούν να τραβήξουν φωτογραφίες καταπληκτικής ποιότητος. Απο την άλλη οι φακοί που έχουν οι δορυφόροι δεν μασάνε απο μεγάλες αποστάσεις και έτσι έχουμε μία γενικότερη εικόνα της ζημιάς. Δείτε παρακάτω κάποιες από τις φωτογραφίες αυτές και ακόμα περισσότερες στο link της πηγής
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM







ΠΗΓΗ: goodbyte.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου