Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Αποκαλύφθηκε το socl της Microsoft – δεν είναι “απάντηση στο Facebook”

Η εδώ και καιρό φημολογούμενη “απάντηση στο Facebook” από πλευράς Microsoft μόλις αποκαλύφθηκε και, τελικά, δεν είναι ένα τυπικό “κοινωνικό δίκτυο”, ούτε μια πραγματική προσπάθεια κυριαρχίας στο χώρο του social networking από πλευράς της. Αντίθετα, είναι ένα… εργαλείο για μαθητές!

Δημιούργημα της Microsoft Research, στην πράξη το socl ναι μεν έχει κάποια στοιχεία από Facebook και Google+, μα καταλήγει να είναι κάτι αρκετά διαφορετικό. Σε αυτό συναντώνται εργαλεία που βοηθούν τους μαθητές να συναντώνται online και να συνεργάζονται συνδυάζοντας “περιεχόμενο από το web”, κείμενα, φωτογραφίες και video, με στόχο τη δημιουργία παρουσιάσεων με αυτά – και, φυσικά, τη χρήση τους ως αφορμή για συζητήσεις.

Οι μαθητές μπορούν να “χτίζουν κοινότητες” μέσα από αυτό, ενώ δίνεται έμφαση στην αναζήτηση και τον εντοπισμό “περιεχόμενου” για αυτές μέσω της μηχανής αναζήτησης Bing. Και ναι, υπάρχει ενός είδους “απάντηση” στα Hangouts του Google+, που εδώ ονομάζονται Video Parties, ενώ για “να συνδεθεί” κανείς στην υπηρεσία μπορεί αντί να εγγραφεί να χρησιμοποιήσει το λογαριασμό του στο Facebook.

Για την ώρα η πρόσβαση είναι περιορισμένη σε συγκεκριμένα σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα, αλλά αναμένεται πως στο κοντινό μέλλον το socl θα ανοίξει πλήρως τις πύλες του σε όλο τον κόσμο.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: unregistered.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου