Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Η British Telecom καταθέτει αγωγή εναντίον της Google

H British Telecom απευθύνεται στις νομικές αρχές και καταθέτει αγωγή εναντίον της Google για να διεκδικήσει τα όσα δικαιούται. Πιο συγκεκριμένα, υποστηρίζει πως το Android καθώς και άλλες υπηρεσίες (Google Maps, Google+,Google Search και Google Offers), παραβιάζουν συνολικά έξι διπλώματα ευρεσιτεχνίας της που είναι ήδη κατοχυρωμένα.

Εξηγεί πως η Google χρησιμοποιήσει πατέντες που είναι σχετικές με μεθόδους επικοινωνιών, αναζήτησης περιεχομένου, δικτύων και άλλων. 

Το παρών έγγραφο (ή αγωγή) που κατατέθηκε στο περιφερειακό δικαστήριο των ΗΠΑ στο Delaware, αναφέρει πως οι υπηρεσίες της Google παραβιάζουν πατέντες που ανήκουν στην British Telecom χωρίς φυσικά να υπάρχει σχετική έγκριση ή να έχει ερωτηθεί η ίδια η εταιρία για την παραχώρηση αυτών των δικαιωμάτων. Με την αγωγή αυτή επιδιώκεται η χρηματική αποζημίωση και η λήψη περιοριστικών μέτρων. 

Ένας εκπρόσωπος της Google απέρριψε τους ισχυρισμούς της BT, λέγοντας πως «θεωρούμε ότι αυτοί οι ισχυρισμοί είναι αβάσιμοι και εμείς οφείλουμε να υπερασπιστούμε την θέση μας και να αμυνθούμε κατάλληλα». 

Η συνεχής εμπλοκή του Android - κυρίως κατά την διάρκεια των τελευταίων μηνών - στον πόλεμο των πατεντών και των σχετικών παραβιάσεων, έχει κάνει αρκετούς να πιστεύουν πως οι άνθρωποι της Google θα αναθεωρήσουν κάποια πράγματα και ίσως να επιλέξουν έναν διαφορετικό τρόπο διάθεσης του Android, μεταφέροντας στους κατασκευαστές τα πλήρη δικαιώματα χρήσης.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: myphone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου