Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Πού είναι το Ηalf-Life 3;

Ενώ τα Ηalf-Life και Ηalf-Life 2 είναι μυθικά παιχνίδια, το Ηalf-Life 3 είναι… αστικός μύθος. Πέντε ολόκληρα χρόνια μετά το Episode 2, ο Gordon Freeman παραμένει άφαντος, και η Valve μας έχει αφήσει να βράζουμε στο ζουμί μας... 

Ακριβώς αυτός είναι και ο λόγος που δεν πρέπει πια να περιμένουμε το «Episode 3″. Έχει περάσει υπερβολικά πολύς χρόνος για να βγάλει η Valve τέτοιου είδους συνέχεια, δεν έχει νόημα πια. Η συνέχεια (πρέπει να) είναι το Ηalf-Life 3.

Πούντο λοιπόν; Μόνο η Valve ξέρει την απάντηση σε αυτό το ερώτημα, και δυστυχώς εμείς μάλλον θα αργήσουμε να την μάθουμε. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι η ίδια η εταιρία φαίνεται να έχει άλλες προτεραιότητες. Στη μετά-ΗL2 εποχή, τα Left 4 Dead και Portal έχουν εξελιχθεί στις νέες χρυσές αγελάδες, και μαζί με τα Team Fortress 2, Dota 2 και Counter-Strike: Global Offensive, σηματοδοτούν τη στροφή της Valve στο multiplayer. Είναι δυνατόν ολόκληρο Ηalf-Life να μην είναι πια τόσο σημαντικό για τους δημιουργούς του; Σε μια εποχή όπου τα FPS επαναλαμβάνονται όλο και περισσότερο, για τους fans πάντως είναι πιο σημαντικό από ποτέ. Δεν το θέλουμε απλά, το χρειαζόμαστε.

Πότε θα ανακοινωθεί το Ηalf-Life 3; Μήπως αντί για το «πότε», πρέπει να αναρωτιόμαστε για το «αν»; To πιθανότερο είναι ότι θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την επόμενη γενιά, καθώς ο πιο λογικός συνδυασμός για ένα παιχνίδι τέτοιου βεληνεκούς φαντάζει το PC με τις next-gen κονσόλες. Όποτε κι αν ανακοινωθεί όμως, το σίγουρο είναι ότι θα επισκιάσει τα πάντα. Κανένα νέο Halo ή God of War ή Mario ή Call of Duty, καμμία συνέχεια μεγάλου franchise δεν θα έχει τόση σημασία και hype όσο το Ηalf-Life 3. Όταν έρθει η ώρα, θα γίνει πανικός, θα είναι μία από τις σημαντικότερες ανακοινώσεις στην ιστορία του gaming. Κάθε μέρα που περνάει με τη Valve να σιωπεί, εντείνεται η… απόγνωση που νιώθουμε, αλλά εντείνεται και η τρέλα μας για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Πρέπει να βγει, δεν γίνεται αλλιώς.

Στο μεταξύ, όσο παραμένουμε στο σκοτάδι, ας συζητήσουμε για το Ηalf-Life 3. Τι θέλετε να δείτε στη νέα περιπέτεια του Gordon Freeman; Πώς θέλετε να εξελιχθεί η ιστορία; Πότε πιστεύετε ότι η Valve θα ανοίξει τα χαρτιά της;
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: game20.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου