Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Οι Βρετανοί είναι μεθυσμένοι στα 3/4 των Facebook photos τους

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το 76% των Βρετανών απεικονίζονται σε φωτογραφίες στο Facebook υπό την επήρεια αλκοόλ. Με την χριστουγεννιάτικη περίοδο στα φόρτε της και τα πάρτυ να πληθαίνουν όσο περνάνε οι μέρες, η αλήθεια είναι ότι τα αποτελέσματα της έρευνας δεν πρέπει να μας ξαφνιάζουν, ενώ πρέπει να εκτιμήσουμε και την ειλικρίνεια των Βρετανών, που το παραδέχτηκαν ότι τις… κατεβάζουν τις μπύρες σαν το νεράκι.

Επιπλέον, οι περισσότεροι από τους μισούς απ’ όσους συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι υπάρχουν φωτογραφίες τους στο Facebook, τις οποίες δε θα ήθελαν να δουν σε καμία περίπτωση οι συνεργάτες ή οι εργοδότες τους, ενώ το 8%παραδέχθηκε ότι εμφανίζονται σε φωτογραφίες που θα μπορούσαν να τους δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στην εργασία τους.

Παρ’ όλα αυτά και παρά τους φόβους που νιώθουν, η έρευνα έδειξε ότι τα δύο τρίτα των Βρετανών έχουν κάνει tag από πρόθεση φίλους τους σε φωτογραφίες για τις οποίες δεν πρέπει να είναι και πολύ περήφανοι. Επιπλέον, όπως ήταν ίσως αναμενόμενο, το 93% των Βρετανών χρηστών του Facebook δήλωσαν ότι έχουν διαγράψει tags από φωτογραφίες που τους εκθέτουν…

Πολλοί είναι όμως και οι χρήστες που επιτρέπουν στους άλλους να έχουν πρόσβαση στις φωτογραφίες τους. Το 1/4 όσων συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι οι ρυθμίσεις ιδιωτικότητας του λογαριασμού τους επιτρέπουν στον καθένα να βλέπει τις φωτογραφίες τους, ενώ μόνο το 10% έχει αποκλείσει ακόμη και φίλους από το να βλέπουν τις φωτό τους. Η πλειονότητα αυτών, τέλος (58%), ανέφεραν ότι έχουν δώσει δικαιώματα πρόσβασης μόνο στους Facebook Friends τους για να βλέπουν φωτογραφίες στις οποίες έχουν γίνει tag.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: digitallife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου