Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Romo: Το ρομπότ που λειτουργεί μέσω iPhone (VIDEO)

Έχουμε δει αρκετά ελικοπτεράκια και άλλα ρομποτικά αξεσουάρ που ελέγχονται από το iOS τους τελευταίους μήνες. Γενικά, η χρησιμοποίηση του iDevice για τον έλεγχο εξ' αποστάσεως ενός μικρού μεγέθους οχήματος αρχίζει να γίνεται αρκετά δημοφιλής.

Πάντως, αν και η αγορά των RC κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς, υπάρχει ακόμα αρκετός χώρος για καινοτόμα προϊόντα. Η εταιρία Romotive το αποδεικνύει αυτό με το Romo, το πρώτο ρομπότ που λειτουργεί (και ελέγχεται) μέσω iPhone/iPod touch.

Το Romo είναι ένα πλήρως μηχανοποιημένο ρομπότ το οποίο ελέγχεται και λειτουργεί από συσκευές iOS. Το όχημα αυτό αποτελείται από ένα σασί με μια μικρή μηχανή, καθώς και βάση για iPhone, και αλληλεπιδρά με το κινητό μεσω του audio jack (δηλαδή τεχνικά δουλεύει με κάθε smartphone).

Από τη στιγμή που το Romo θα συνδεθεί με τη συσκευή, το ρομπότ ελέγχεται από την ειδική εφαρμογή του iOS. Η εφαρμογή μπορεί όχι μόνο να κατευθύνει το Romo, αλλά και να λάβει live βίντεο και ήχο από τη συνδεδεμένη συσκευή. Δείτε το παρακάτω βίντεο:
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM


ΠΗΓΗ: myphone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου