Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Η Microsoft μέσω νέας κρυπτογράφησης θα καταπολεμήσει την πειρατεία

Η Microsoft σχεδιάζει να καταπολεμήσει την πρόσφατη έξαρση της πειρατείας στις εφαρμογές του Windows Phone, χρησιμοποιώντας μία νέα κρυπτογράφηση στον διακομιστή της.

Η τρέχουσα κατάσταση της ηλεκτρονικής αγοράς των Windows Phone επιτρέπει στους χρήστες να κατεβάσετε XAP application packages απευθείας από τους servers της Microsoft και να φορτώσουν μετά στα κινητά μέσω του εργαλείου ChevronWP7 ή του Microsoft’s official developer unlock. Η μέθοδος αυτή επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούσουν πειρατικά εφαρμογές εκμεταλλευόμενοι τα λαμβανόμενα αρχεία XAP. Ένας μεγάλος αριθμός προγραμματιστών, δηλώνει κάτι περισσότερο από απογοητευμένος, μιας και τα προγράμματά τους πρακτικά διαμοιράζονται δωρεάν μέσω αυτής της μικρής «κομπίνας» και την μη ύπαρξη δικλείδων ασφαλείας.

Αυτό όμως σύμφωνα με διάφορες αναφορές στο διαδίκτυο πρόκειται να αλλάξει. Το Windows Phone 7.5 «Mango» περιλαμβάνει υποστήριξη για ένα νέο τύπο κρυπτογράφησης εφαρμογών που θα αποτρέψει την πειρατεία. Η Microsoft φέρεται να περιμένει να εξασφαλίσει πρώτα ότι η πλειονότητα των χρηστών Windows Phone έχει αναβαθμιστεί στο «Mango», προτού ενεργοποιήσει την υποστήριξη κρυπτογράφησης. Μετά την εγκατάσταση αυτής τα πακέτα XAP θα τυλίγονται με ένα νέο επίπεδο προστασίας, που θα απαγορεύει φαινόμενα sideloading μετά την δημοσίευσή τους και την λήψη τους.

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφόρησαν οι εφαρμογές Music και Maps, οι οποίες «τραβήχτηκαν» και οι δύο από τις Lumia συσκευές και πλέον έχουν διαρρεύσει ακόμα και σε μη-Nokia συσκευές.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: proho.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου