Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Η Intel Δείχνει Τσίπ Με 50 Πυρήνες

Intel έχει μιλήσει για την αρχιτεκτονική Many Intergrated Core(MIC) (πολλοί ενσωματωμένοι πυρήνες), έχει δείξει το τσιπ με τους 50 πυρήνες για πρώτη φορά σήμερα (15/11) στο συνέδριο SC11 supercomputing. Mε κωδικό όνομα Khights Corner, πολλά από τα τσιπ θα λειτουργήσουν σαν συνεπεξεργστές σε αρκετούς επεξεργαστές Intel Xeon E5.

H intel σημείωσε πως,το πανεπιστήμιο του Texas κατασκευάζει έναν υπολογιστή με απόδοση 10 petaflop .To Knights Corner ξεκίνησε από το πρώην Larabee., την αποτυχημένη προσπάθεια της Intel για κυριαρχία στις GPU (επεξεργαστές γραφικών). Μαλιστα οι GPU και το Knights Cοrner έχουν κάποια κοινά: και τα δύο έχουν πολλούς πυρήνες επεξεργασίας, αλλά υπάρχουν κάποιες διαφορές.

Το Knights Cοrner είναι εξοπλισμένο με πυρήνες φτιαγμένο στην αρχιτεκτονική της Intel X86 που είναι κοντύτερα από τους συνηθισμένους επεξεργαστές. Η Intel λέει πως εξαιτίας αυτού, μπορεί να δίνει στους προγραμματιστές καλύτερα εργαλεία. Αυτό είναι αλήθεια σε κάποιο βαθμό, αλλά δεν αλλάζει πολύ πως αυτή η ετερογενής αρχιτεκτονική είναι σχετικά νέα.

Οι GPU από την άλλη πλευρά τείνουν να είναι αποδοτικότερες από τους επεξεργαστές γενικής χρήσης σε όρους FLOPS ανά Watt, αν και δεν ξέρουμε πως το Knights Corner τα πάει σε αυτή την περίπτωση.

Όπως και να έχει, όλοι φαίνεται να συμφωνούν πως απλά προσθέτοντας επεγεργαστές CPU δεν είναι το ίδιο αποδοτικό όσο να προσθέτεις πολλαπλούς πυρήνες στα τσιπ. Η ερώτηση τώρα είναι : ποιός θα φτάσει το Exaflop (1000 petaflop) πρώτος και πόσο αποδοτικά?
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: dailytech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου