Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

H Google δηλώνει ότι τo Android 4.0 δεν υποστηρίζει Flash (για την ώρα)

Οι ιδιοκτήτες του νέου Galaxy Nexus, του πρώτου smartphone παγκοσμίως που έχει ενσωματωμένη την νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android ( Ice Cream Sandwich), έχουν παρατηρήσει ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα υποστήριξης του Adobe Flash Player, αλλά ούτε παρέχεται πρόσβαση για την λήψη αυτού μέσω του Android Market. 

H Google με την σειρά της, επιβεβαιώνει τους καταναλωτές ότι αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό και ότι η υποστήριξη για Flash θα έρθει όταν η Adobe θα διαθέσει την σχετική ενημέρωση για τη mobile verison του Flash Player για το νέο Android 4.0. Για την ώρα, δεν υπάρχει η επιλογή να εγκαταστήσει κάποιος μια νεότερη ή παλαιότερη έκδοση του Flash Player, γιατί πολύ απλά δεν θα είναι συμβατή με την έκδοση ICS. 

Ίσως μερικοί να ξαφνιάστηκαν με αυτή την εξέλιξη, αλλά ήταν κάτι το αναμενόμενο, καθώς η Adobe πριν λίγες ημέρες είχε ανακοινώσει ότι δε θα συνεχίσει την υποστήριξη του Flash για την mobile version και επιθυμεί να ασχοληθεί πιο σοβαρό με το πρότυπο κωδικοποίησης HTML5. Βέβαια δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και ούτε αυτό σημαίνει ότι οι κάτοχοι με συσκευές που ενσωματώνουν την έκδοση ICS δε θα μπορέσουν να εγκαταστήσουν το Flash, αφού, όπως ισχυρίζεται η Google, η Adobe σκοπεύει εντός των επόμενων ημερών να κυκλοφορήσει την τελευταία έκδοση του Flash Player για κινητά που διαθέτουν το Android 4.0. Ωστόσο δεν θα υπάρξουν μελλοντικά update της εφαρμογής, εφόσον σταματά να αναπτύσσεται ο Mobile Flash Player, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για τον τελικό χρήστη.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: myphone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου