Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Gametel: Έχεις Android; Έχεις φορητή παιχνιδομηχανή!

Ένα περιφερειακό που έλειπε από την αγορά των smartphones, κατασκεύασε η σουηδική Gametel. Πρόκειται για ένα ασύρματο gamepad, το οποίο προσαρτάται μέσω ενός ειδικού μηχανισμού σε οποιοδήποτε Android κινητό και το μετατρέπει σε φορητή κονσόλα!

Μέχρι σήμερα ελάχιστα gaming περιφερειακά για Android υπήρχαν στην αγορά, ενώ κανένα από αυτά δεν πρόσφερε αξιόλογες υπηρεσίες. Το gamepad της Gametel φαίνεται ότι μπορεί να αποτελέσει την πρώτη αξιόλογη επιλογή, καθώς υποστηρίζει όλα τα Android smartphones που βρίσκονται σε έκδοση μεγαλύτερη από την 2.1 και ταυτόχρονα μπορεί να προσαρτάται πάνω στο κινητό σας, κάτι που είναι απαραίτητο για gaming on-the-go.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, όλα τα HTC και Samsung Android smartphones, που στο παρελθόν αντιμετώπιζαν προβλήματα με αντίστοιχες συσκευές λόγω έλλειψης κάποιων drivers, είναι συμβατά με το δικό της gamepad, ενώ με την αναβάθμιση στο Android 4.0 Ice Cream Sandwich, τα πράγματα θα γίνουν ακόμα καλύτερα. H σύνδεση γίνεται φυσικά μέσω Bluetooth, κάτι που σημαίνει ότι μπορείτε να συνδέεται το Android smartphone σας με την τηλεόραση σας μέσω HDMI και να χρησιμοποιείται από απόσταση το συγκεκριμένο χειριστήριο σαν κανονικό gamepad!

Σύμφωνα με το Pocket-Lint που παρουσίασε τη συσκευή, o μόνος περιορισμός που υπάρχει είναι στο μέγεθος του smartphone στο οποίο θα προσαρτάται το gamepad, καθώς αυτό δεν θα μπορεί να έχει χοντρικά διαγώνιο οθόνης μεγαλύτερη από 4.2 ίντσες. Αν κάτι τέτοιο ισχύει, τότε ίσως να περιορίσει αρκετά το εύρος του αγοραστικού του κοινού, καθώς οι συσκευές που αντέχουν στο mobile gaming είναι συνήθως αρκετά μεγάλες (βλ. Samsung Galaxy S II, HTC Sensation, Motorola RAZR, κλπ).

Η τιμή του περιφερειακού υπολογίζεται στις 50 λίρες και θα κυκλοφορήσει αρχής γενομένης από την Αγγλία, λίγο πριν τα Χριστούγεννα.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: myphone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου