Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Το 1/3 των υπαλλήλων χρησιμοποιεί το Facebook εν ώρα εργασίας

Την ώρα που οι εργοδότες προσπαθούν να διαπιστώσουν πόσο χρόνο καταναλώνουν οι υπάλληλοί τους στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα, εκείνοι παραδέχονται ευθαρσώς ότι όντως τσεκάρουν τα προφίλ τους καθ' όλη τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησε το βρετανικό Reed.co.uk. περίπου το 33% των εργαζομένων παραδέχονται ότι χρησιμοποιούν την κοινωνική δικτύωση ενόσω βρίσκονται στο γραφείο. Το Facebook ήταν η πιο δημοφιλής επιλογή που προτιμάται από το 45% των ανθρώπων που παραδέχτηκε την σύνδεση σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο. Το Facebook ακολουθεί το LinkedIn, ένα κοινωνικό δίκτυο που αρχίζει και γίνεται όλο και περισσότερο δημοφιλές ανάμεσα στον επιχειρηματικό κόσμο, μιας και αποτελεί έναν τεράστιο χώρο αναζήτησης θέσεων εργασίας. 

Ενώ τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι οι εταιρείες έχουν το δικαίωμα να απαγορεύσουν την πρόσβαση στα κοινωνικά δίκτυα στο χώρο εργασίας, λιγότερο από το 30 % των εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα μπλοκάρει τελείως την πρόσβαση σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα, ενώ ένα άλλο 40% απλά την περιορίζει. Ένα 32% δεν μπλοκάρει καμία ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ή δεν μπαίνει καν στον κόπο να δημιουργήσει μια πολιτική για να απαγορεύσει στους εργαζόμενους τη σύνδεση με τα δίκτυα. Από εκείνους που συνδέονταν σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο σε καθημερινή βάση, το 35% ισχυρίζεται ότι το κάνει για επαγγελματικούς σκοπούς. Το 10% ισχυρίστηκε ότι ήταν για προσωπικούς λόγους και το 55% επέλεξε και τις δύο επιλογές.

Το 62% των εργαζομένων συνδέονται καθημερινά μία με δύο φορές, ενώ οι υπόλοιποι τιμούν τα κοινωνικά δίκτυα περισσότερες φορές. Επίσης αρκετοί χρησιμοποιούν το κινητό τους, αντί της εταιρείας για να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς.

Εσείς χρησιμοποιείτε τους υπολογιστές στην εργασία σας και για να παρακολουθείτε τους λογαριασμούς σας σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο;
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: proho.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου