Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Η RIM μετρά τις ζημιές από το πρόσφατο blackout

Η αναστάτωση που προκλήθηκε από το blackout στις υπηρεσίες τωνBlckBerry φαίνεται να ανήκει πλέον στο παρελθόν, αυτό όμως δε σημαίνει ότι έχουν τελειώσει τα βάσανα για τη RIM. Όπως όλα δείχνουν, οι οικονομικές συνέπειες αυτής της μαύρης εβδομάδας θα είναι ιδιαίτερα σημαντικές.

Αναλυτές της JPMorgan εκτιμούν ότι το κόστος της RIM θα είναι γύρω στα 100 εκατομμύρια δολάρια. Οι συμφωνίες που κάνει η RIM με τους παρόχους και τους εταιρικούς πελάτες έχουν ως βασικό όρο τη λειτουργία των υπηρεσιών της για όλη τη διάρκεια του συμβολαίου. Υπάρχει πάντα ένας όρος που προβλέπει περιθώριο σφάλματος για σύντομες διακοπές, είναι όμως δεδομένο ότι το πρόσφατο αλαλούμ ξεπερνά κατά πολύ τη συγκεκριμένη πρόβλεψη. Από αυτή την άποψη, η RIM θα κληθεί να πληρώσει τους συνεργάτες της, συμψηφίζοντας το ποσό αυτό στα χρήματα που έχει λαμβάνειν.

Αν το ποσό είναι 100 εκ. δολάρια, όπως προβλέπει η JPMorgan, τότε δεν αποκλείεται να περάσει δύσκολες στιγμές η RIM όταν ανακοινώσει οικονομικά αποτέλεσμα για το διάστημα Σεπτέμβριος-Νοέμβριος 2011. Το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο (Ιούνιος-Αύγουστος) τα κέρδη ήταν 329 εκ. δολάρια και είναι γνωστό ότι όσο περνάει ο καιρός μειώνεται το μερίδιο της RIM στην αγορά. Συνεπώς, δεν αποκλείεται να βρεθούμε πολύ κοντά στο σημείο "ίσα βάρκα ίσα πανιά", με το πέρασμα σε ζημιές να μοιάζει ιδιαίτερα απειλητικό.

Να σημειώσουμε ότι στις εκτιμώμενες απώλειες των 100 εκ. δολαρίων δε συνυπολογίζονται οι όποιες (μελλοντικές) ζημιές οφείλονται στο πλήγμα που δέχτηκε το γόητρο της RIM. Για μια εταιρεία που έχει ως βασικό στόχο την εξυπηρέτηση εταιρικών πελατών, μια τέτοια πολυήμερη διακοπή μπορεί να είναι καταστροφική για τη δημόσια εικόνα της.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: t3mag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου