Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Opera 12 με hardware acceleration

Η δημιουργός εταιρεία του browser Operaπαρουσίασε στο συνέδριό της μια επερχόμενη έκδοση του Opera 12 με hardwareacceleration, η οποία θα υποστηρίζεται απόWindows, Mac και Linux.

Ο Opera έχει υποσχεθεί το hardware acceleration από την έκδοση 11, αλλά αποφάσισε να καθυστερήσει την παρουσίασή του μέχρι στιγμής, με το επιχείρημα πως σκοπεύει να προσφέρει το ολοκληρωμένο χαρακτηριστικό για όλες τις παλτφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των Windows XP.

Η πρώτη έκδοση alpha θα κάνει την εμφάνισή της αυτή την Πέμπτη. Δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες σχετικά με τη σύγκριση των επιδόσεων τουbrowser σε σχέση με το hardware acceleration σε ανταγωνιστικούς browsers.

Επιπρόσθετα, στα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνεται η άμεση υποστήριξη για webcams, ένα νέο χαρακτηριστικό περιήγησης σε σελίδες που αντικαθιστά το scrolling με δυνατότητα touch, καθώς επίσης και νέα themesfeatures, τα οποία επιτρέπουν την ευκολότερη δημιουργία θεμάτων για τονbrowser.

Θα πρέπει εξάλλου να αναφέρουμε πως ο Opera συνεχίζει να βασίζεται στηνJavaScript engine και ισχυρίζεται πως τόσο η επεξεργασία JavaScript όσο και το HTML rendering έχουν επιταχυνθεί αισθητά. Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε την Πέμπτη για περισσότερα νέα.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: pcw.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου