Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Google Music: Μοιραστείτε την μουσική σας μέσω του Google+

H Wall Street Journal έρχεται για να επικυρώσει τις μέχρι τώρα φήμες, που ήθελαν την Google να ετοιμάζει να φέρει μία μεγάλη ανατροπή, «κοινωνική» χροιάς, στα μέχρι τώρα παραδοσιακά ηλεκτρονικά καταστήματα μουσικής.
Όπως είχαν πολλοί διαβλέψει, οι χρήστες του Google Music θα είναι σε θέση να αγοράζουν κάποια τραγούδια και μετά να τα δωρίζουν στις επαφές τους. Τώρα σύμφωνα με ανθρώπους που ασχολούνται με το χώρο, αυτό θα δίνει την δυνατότητα στις επαφές να μπορούν να το ακούνε μία φορά δωρεάν. Η εφημερίδα μάλιστα θέλει το μουσικό κατάστημα να ξεκινά μέσα σε δυο βδομάδες από τώρα, αν και ακόμα εκκρεμεί το ζήτημα των υπογραφών με τις τέσσερις κορυφαίες δισκογραφικές εταιρείες. Η εταιρεία όμως φαίνεται να είναι τόσο αποφασισμένη, ώστε να το ξεκινήσει ακόμα και χωρίς να έχει υπογράψει με όλες.

Η Google, άλλωστε έχει επισυνάψει συμφωνίες με περίπου δώδεκα από τις μεγάλες ανεξάρτητες δισκογραφικές. Το ζήτημα δεν είναι ότι διαφωνούν με την εισαγωγή του μουσικού καταστήματος της Google, αλλά αυτές μεταξύ δεν έχουν ακόμα καταφέρει να βρουν.

Αυτό που έχει δείξει η ιστορία και φυσικά και η λογική, είναι ότι όταν μία μουσική υπηρεσία δεν είναι σε θέση να υποστηρίξει τις προτιμήσεις των χρηστών της, τότε αυτοί την εγκαταλείπουν αργά η γρήγορα. Το YouTube, που ανήκει στην Google, έχει αποδείξει ότι η εταιρεία μπορεί να βασιστεί σε αυτό για την διακίνηση μουσικής και μάλιστα αρκετά επιτυχημένα.

Τα τελευταία πέντε χρόνια ο τρόπος που ακούμε μουσική και που ψάχνουμε για τραγούδια έχει αλλάξει ριζικά και τα πάλαι ποτέ μουσικά κανάλια της τηλεόρασης, έχουν δώσει τη θέση τους στο YouTube.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: proho.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου