Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Το Google Θα Ξεκινήσει Κατάστημα MP3 Τις Επόμενες Εβδομάδες.

Οι λεπτομέρειες είναι ακόμη σπάνιες, αλλά οι New York Times αναφέρουν πως το Google ετοιμάζεται να ξεκινήσει ένα νέο κατάστημα MP3 (μουσικής, τραγουδιών), σαν μέρος της επίθεσης στην αγορά μουσικής.
Σύμφωνα με πηγές στην βιομηχανία, η πλατφόρμα , όχι αναπάντεχα, θα συνδεθεί απευθείας με το Google Music Beta και μπορεί να ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες, ίσως ακόμη προτού η Apple αποκαλύψει το iTunes Match στο τέλος του μήνα.

Θα δούμε αν το Google οριστικοποιεί τις συνομιλίες με τις δισκογραφικές εταιρίες και εκδότες πριν ξεκινήσει την πρωτοβουλία αυτή νωρίτερα, που είναι μεγάλο εμπόδιο, λαμβάνοντας υπόψιν την πρόσφατη ιστορία του Google.

Αν θυμόσαστε , οι προηγούμενες συνομιλίες για μία προτεινόμενη αποθηκευτική υπηρεσία με κλείδωμα τελικά κατέρρευσε νωρίτερα εφέτος , από τις ανησυχίες για την αδειοδότηση και την παράνομη αντιγραφή των αρχείων.

Όπως δήλωσε στέλεχος δισκογραφικής εταιρίας, η μουσική βιομηχανία απελπισμένα ζητά "να βεβαιωθεί πως το κλείδωμα δεν θα γίνει το τοίχος προστασίας της πειρατείας".

Ένα κατάστημα MP3, φυσικά, δεν είναι μια ριζοσπαστική πρόταση, αλλά το μέλλον του θα εξαρτηθεί από την ικανότητα του Google να χτίσει σχέσεις με έναν τομέα που πρόσφατα χαρακτηρίστηκαν σαν " παράλογες και ασταθείς"
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: dailytech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου