Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Πεδίο μάχης η Λήμνος στο ARMA 3

Η νήσος Λήμνος το 2025 είναι ο τόπος στον οποίο εκτυλίσσεται η πλοκή του εμπορικού στρατιωτικού ηλεκτρονικού παιχνιδιού «Arma 3», που πρόκειται να βγει στην αγορά μέσα στο 2012 και το οποίο εμφανίζει το ελληνικό νησί να έχει καταληφθεί από ιρανικά στρατεύματα. Το ηλεκτρονικό αυτό παιχνίδι όμως φαίνεται να έχει δημιουργήσει έντονη ενόχληση στους κατοίκους και φορείς του νησιού διότι όπως καταγγέλλουν, στο videogame εμφανίζονται αεροφωτογραφίες του νησιού και πραγματικές εικόνες από υποδομές και κτίρια.
Για το θέμα αυτό απευθύνθηκε πρόσφατα, με ερώτησή του, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σπύρος Γαληνός ζητώντας να ενημερωθεί εάν έχει αξιολογηθεί το παιχνίδι και αν υπάρχουν ζητήματα που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια.

Προς απάντηση της ερώτησης του βουλευτή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης απέστειλε έγγραφό του στη Βουλή στο οποίο αναφέρει ότι το «ARMA 3» είναι ένα εμπορικό στρατιωτικό ηλεκτρονικό παιχνίδι το οποίο αναμένεται να διατεθεί στο κοινό εντός του 2012.

Στην επίσημη ιστοσελίδα παρουσίασης της πλοκής του εν λόγω ηλεκτρονικού παιχνιδιού γίνεται αναφορά στη νήσο Λήμνο, ως μία από τις «τέως σημαντικότερες ελληνικές αεροπορικές βάσεις» η οποία καταλήφθηκε από ιρανικά στρατεύματα το 2025, μετά από σκληρές μάχες με το ΝΑΤΟ.

Όπως εξάλλου ενημερώνει ο υπουργός, στην ιστοσελίδα της εταιρείας που δημιούργησε το παιχνίδι, «γίνεται επίσης αναφορά στα γεωγραφικά δεδομένα της νήσου Λήμνου, ενώ στη διαδικτυακή διαφημιστική προώθηση του εν λόγω παιγνίου παρουσιάζονται με πολύ καλή ευκρίνεια εικόνες υποδομών και περιοχών του νησιού χωρίς όμως να εμφανίζονται στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Επιπλέον, δεν διαφαίνεται ότι η εν λόγω απεικόνιση συνοδεύεται από αντίστοιχη ακρίβεια συντεταγμένων και ως εκ τούτου δεν μπορεί να θεωρηθεί ως ένα αξιόπιστο εκπαιδευτικό ή επιχειρησιακό μέσο σε στρατιωτικό επίπεδο».

Εξάλλου όπως σπεύδει να επισημάνει ο κ. Μπεγλίτης, «με τη χρήση της υφιστάμενης ψηφιακής τεχνολογίας και των δυνατοτήτων τηλεπισκοπικής (δορυφορικής ή μη) παρατήρησης γης είναι δυνατόν να παραχθούν πολύ καλύτερα εικονικά περιβάλλοντα από αυτό του εν λόγω παιγνίου, τα οποία εκτός από την καλή ευκρίνεια εικόνας δύναται να διαθέτουν και ακρίβεια συντεταγμένων, προσδίδοντας κατά αυτόν τον τρόπο ένα πραγματικά χρήσιμο εκπαιδευτικό και επιχειρησιακό εργαλείο σε στρατιωτικό επίπεδο».
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου