Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Android: Η Microsoft εισπράττει δικαιώματα από το 53% των συσκευών που πωλούνται

Η Microsoft σήμερα ανακοίνωσε ότι περισσότερες από τις μισές συσκευές Android ΟΕΜ και ODM που πωλούνται είναι από εταιρίες που έχουν κλείσει συμφωνίες με την εταιρία για τις πατέντες της. Η εταιρεία έχει τώρα σε ισχύ 1.133 συμφωνίες με διάφορες εταιρείες ανά τον κόσμο. 
Η εταιρεία έδωσε λεπτομερή στοιχεία και αριθμούς γύρω από το Android και τη χορήγηση αδειών ευρεσιτεχνίας. Οι αριθμοί έδειξαν ότι το 53% των Android ΟΕΜ και το 58% των Android ODM είναι τώρα κάτω από την προστασία των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας μετά από συμφωνίες που έκλεισαν με τη Microsoft. Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, η τάση αυτή δείχνει ότι θα συνεχιστεί και με την πάροδο του χρόνου αφού και οι άλλες εταιρείες πιθανόν να συνάψουν συμφωνίες με τη Microsoft. 

Από το διάγραμμα βλέπουμε ότι πολλές μεγάλες εταιρείες έχουν ήδη υπογράψει συμφωνίες δικαιωμάτων με την Microsoft (HTC, Samsung, Acer, Viewsonic κλπ). Επίσης οι αριθμοί δείχνουν και κάποια αλλα ενδιαφέροντα στοιχεία. Παρακάτω το γράφημα αναφέρεται στην αγορά της Αμερικής με την HTC και την Samsung να πληρώνουν δικαιώματα στην Microsoft και να έχουν οι δυο μαζί ποσοστό 52%.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: myphone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου