Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Αγριεύει ο πόλεμος ανάμεσα στη Samsung και την Apple

Δεν έχει τέλος η αντιπαράθεση ανάμεσα στην Apple και τη Samsung με αφορμή τις περιβόητες πατέντες που χρησιμοποιούνται στις φορητές συσκευές. Μετά τις πρώτες δικαστικές νίκες της Apple, η Samsungαντεπιτίθεται και προσφεύγει στην ολλανδική δικαιοσύνη.

Όπως είναι ήδη γνωστό, η Apple πέτυχε να απαγορεύσει την πώληση τριών Galaxy S smartphones στην Ολλανδία, με το σκεπτικό ότι η Samsung χρησιμοποιεί πατέντες της χωρίς αδειοδότηση. Η κορεάτικη εταιρεία περνά στην αντεπίθεση και ζητά από την ολλανδική δικαιοσύνη να απαγορεύσει την πώληση του iPhone. Η Samsung ισχυρίζεται ότι η Apple δεν έχει άδεια να χρησιμοποιήσει τις 3G τεχνολογίες που βασίζονται στο Universal Mobile Telecommunications Standard (UMTS), παρά την προσπάθεια των Κορεατών να διαπραγματευτούν.

Από την πλευρά της, η Apple ισχυρίζεται ότι οι απαιτήσεις της Samsung είναι παράλογα υψηλές - σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Samsung ζητά 2,4% επί της τιμής του εν λόγω chip. Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει οριστεί για τις 14 Οκτωβρίου.

Οι δύο εταιρείες έχουν πάνω από 20 δικαστικά μέτωπα ανά την υφήλιο και δε φαίνεται καμία προοπτική συμφιλίωσης μέσα στο επόμενο διάστημα. Η κόντρα έχει επηρεάσει και το μέλλον της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο εταιρείες, καθώς η Apple είναι αποφασισμένη να περιορίσει σημαντικά την προμήθεια hardware από τη Samsung.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου