Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Πώς ξοδεύουν το data plan τους οι κάτοχοι iPhone/iPad

Αν είστε κάτοχος iPhone ή 3G iPad θα έχετε προφανώς κι ένα συμβόλαιο με κάποιον provider που σας δίνει πρόσβαση στο Internet. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς κατανέμονται τα megabytes ανάλογα με τη χρήση του Internet; Μια έρευνα που διεξήχθη στις ΗΠΑ δίνει μια εικόνα για το τι συμβαίνει.

Στην πρώτη θέση, βέβαια, είναι το streaming ήχου και video, το οποίο καταναλώνει το 35,3% του data plan. Στη δεύτερη θέση βρίσκουμε το web browsingμε 17,1%, κάτι επίσης αναμενόμενο. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το App Store, το οποίο απασχολεί το13,5% του data plan. Απ' ό,τι φαίνεται, οι χρήστες iPhone/iPad περνάνε πολλή ώρα στο App Store ψάχνοντας και κατεβάζοντας εφαρμογές. Είναι χαρακτηριστικό ότι το App Store ξεπερνά κατά πολύ μερικές πολύ δημοφιλείς χρήσεις, όπως οι Google Maps, το email και το Facebook. Μάλιστα, κυρίες και κύριοι, το Facebook βρίσκεται στην έκτη θέση, με ποσοστό μόλις 2,8%!

Έχετε κι εσείς την εντύπωση ότι το ποσοστό του App Store είναι πολύ υψηλό; Να υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για έρευνα στην αγορά των ΗΠΑ, οπότε τα πράγματα μπορεί να είναι διαφορετικά εδώ. Αν είναι όμως διαφορετικά, μάλλον θα είναι ακόμα υψηλότερο το ποσοστό του App Store στην Ελλάδα κι αυτό γιατί δεν έχουμε τις υπηρεσίες streaming που έχουν οι Αμερικάνοι.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: t3mag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου