Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Έκανε την έκπληξη το γερμανικό "Κόμμα των Πειρατών"

Οι πρόσφατες εκλογές στην περιφέρεια του Βερολίνου θα μείνουν στην ιστορία της γερμανικής πολιτικής, όχι γιατί το κυβερνών κόμμα της Angela Merkel γνώρισε άλλη μια βαριά ήττα, αλλά γιατί το "Κόμμα των Πειρατών"πήρε πανηγυρικά το εισιτήριο για τη Βουλή.


Οι "Πειρατές" εξασφάλισαν ένα ποσοστό που αγγίζει το 9%, πολύ πάνω από το 5% που είναι το όριο για την είσοδο στη Βουλή. Προφανώς, η συντριπτική πλειονότητα της εκλογικής βάσης του κόμματος αποτελείται από άτομα νεαρής ηλικίας, που αντιτίθενται στις προσπάθειες ελέγχου του Internet και τάσσονται υπέρ της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και δεδομένων.

Ο πρόεδρος του κόμματος, Sebastian Nerz, δε μπορούσε να κρύψει την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα και στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι οι "Πειρατές" θα έχουν πλέον ισχυρή φωνή στα πολιτικά πράγματα της χώρας. "Έχω ακούσει πολλές φορές ότι το κόμμα μας δε μπορεί να ληφθεί σοβαρά υπ' όψιν γιατί δεν έχει εκπροσώπηση στα νομοθετικά σώματα. Η θέση μας βελτιώνεται σημαντικά μετά τα αποτελέσματα του Σαββατοκύριακου", δήλωσε ο Nerz.

Η ηγεσία του κόμματος θεωρεί ότι θα έχει ακόμα καλύτερες επιδόσεις στο μέλλον, εκμεταλλευόμενη τη διαφαινόμενη κόπωση του εκλογικού σώματος από τις παραδοσιακές πολιτικές δυνάμεις.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου