Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Ζημιωμένη κατά 5,5 δις ευρώ η Microsoft από το Bing

Η Microsoft φαίνεται αρκετά ζημιωμένη από την μηχανή αναζήτησης Bing, (που τέθηκε σε λειτουργία το 2009), με απώλεια χρημάτων που ξεπερνούν τα 5,5 δισεκατομμύρια, κάτι που σημαίνει οτι παρουσιάζει κατά μέσο όρο απώλεια 1 δισεκατομμυρίου ανά τρίμηνο, σύμφωνα πάντα με δημοσίευμα στο CNN Money. 

Ανεξάρτητα όμως από τις ζημιές που σημειώθηκαν, η μηχανή αναζήτησης Bing μόλις τον περασμένο Απρίλιο είχε φθάσει το 30% του μεριδίου αγοράς στις ΗΠΑ, μειώνοντας σταδιακά την μεγάλη διαφορά με τη Google. Ωστόσο, στοιχεία της comScore για την ίδια περίοδο μας πληροφορούν ότι τα πράγματα δεν ήταν τόσο αισιόδοξα και το Bing κατείχε μόλις το 14,7%.

Παρά τις συνεχείς οικονομικές ζημιές πάντως, η ίδια η Microsoft, δεν εγκαταλείπει τα σχέδιά της για την προώθηση του Bing. Ο πρόεδρος της εταιρίας για ζητήματα online υπηρεσιών, Qi Lu, κατά την διάρκεια οικονομικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στην Καλιφόρνια, ισχυρίστηκε ότι γίνονται προσπάθειες ώστε το Bing να αλλάξει τα δεδομένα και να γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστικό έναντι της Google.

Ο διευθυντής του Bing, Stefen Weitz, συμπληρώνει: « Είμαστε σε θέση να δοκιμάζουμε πράγματα με μεγαλύτερη ευελιξία» και συνεχίζει: « Αν κάνουμε κάποιο λάθος, δεν θα παρασύρει την υπόλοιπη εταιρία». Ειδικός αναλυτής, αναφέρει χαρακτηριστικά στο CNN Money: «Κατά πάσα πιθανότητα το Bing θα είναι καλύτερο από τη μηχανή της Google με την πάροδο του χρόνου, αλλά ακόμα και έτσι να είναι, οι χρήστες και οι διαφημιστικές θα συνεχίσουν να πηγαίνουν σε αυτούς». Από τα συμφραζόμενα, αποδεικνύεται ότι επικρατεί η άποψη ότι η Microsoft μπορεί να χάνει χρήματα αυτή την περίοδο, αλλά... έχει τους δικούς της λόγους.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: myphone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου