Ορισμένες φορές πρέπει να πάθεις για να μάθεις. Υπάρχουν πολύ επικίνδυνες tech παγίδες εκεί έξω και χρειάζεται πολλή προσοχή για να τις αποφύγετε...
1. Η µαµά µαθαίνει το Internet
Αληθινή ιστορία: ο ομογενής θείος απ' τον Καναδά έρχεται στην Ελλάδα για διακοπές και αποφασίζει να εισαγάγει την αδερφή του στον «μαγικό» κόσμο του Facebook. Η μαμά κάνει friend request στον γιο κι αυτός πατά «Accept». Λίγα λεπτά αργότερα, η μαμά τηλεφωνεί στον γιο και ωρύεται: «Δεν σε μεγάλωσα έτσι εγώ!»
2. Ασφάλιση gadget
Αγοράσατε το υπερ-gadget των πέντε ηπείρων και φυσικά εκμεταλλεύεστε την προσφορά του καταστήματος και το ασφαλίζετε «σε τιμή-έκπληξη», για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Διαβάσατε τους όρους του συμβολαίου; Είδατε ποιοι κίνδυνοι εξαιρούνται; Ακριβώς: όλοι οι κίνδυνοι για τους οποίους σκεφτήκατε να το ασφαλίσετε...
3. «Reply All» κατά λάθος
Δεν έχει επινοηθεί ακόμα η λέξη που θα περιγράψει το πώς νιώσατε όταν πατήσατε κατά λάθος το «Reply All», ενώ θέλατε να στείλετε μόνο σε έναν άνθρωπο το μήνυμα που έλεγε «Ας βγούμε μόνοι μας καλύτερα. Ο Νίκος είναι βαρετός, η Μάρθα χαζογκόμενα κι ο Μανόλης πολυλογάς». Ναι, ο Νίκος, η Μάρθα κι ο Μανόλης έλαβαν το μήνυμα μέσω του «Reply All»!
4. Προσοχή στο πολύπριζο!
Βασικός κανόνας: δεν πειράζουμε ΠΟΤΕ το πολύπριζο, για κανέναν λόγο. Πολύ περισσότερο, ΔΕΝ το πειράζουμε όταν ο υπολογιστής είναι ανοικτός και κάνει κάτι που οδηγεί στην απόλυτη καταστροφή αν διακοπεί η τροφοδοσία ρεύματος. Το στερεότυπο λέει ότι η απρόσεκτη καθαρίστρια κάνει τη ζημιά με τα καλώδια – αλλά κι εσείς δεν πάτε πίσω...
5. Browser History FAIL
Ο browser θυμάται, κι αυτό είναι καλό, γιατί σας επιτρέπει να βρείτε γρήγορα κάτι που έχετε ξαναδεί. Είναι, όμως, κακό όταν η σύντροφός σας μαθαίνει ότι επισκέπτεστε sites του τύπου «i-love-big-boobs.com», ιδίως αν η εν λόγω κυρία δεν έχει τις σωματικές αναλογίες που περιγράφονται στον τίτλο της ιστοσελίδας. Υπάρχει και η επιλογή για καθαρισμό του «history», μην το ξεχνάτε!
6. E-mail από τράπεζα
Καμία τράπεζα δεν πρόκειται να επικοινωνήσει μαζί σας μέσω e-mail, τελεία και παύλα! Τα μηνύματα που λένε ότι πρέπει να επισκεφθείτε το τάδε link για να επιβεβαιώσετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας κρύβουν σίγουρα μια απάτη. Ακόμη κι αν δεν την έχετε πατήσει, μάλλον έχετε διαβάσει ένα τέτοιο e-mail. Μην το ξανακάνετε, γιατί κάποια στιγμή ίσως υποκύψετε.
7. Υπερβολική χρήση κινητού
Όταν το συμβόλαιο λέει «100MB δωρεάν Internet», δεν σημαίνει ότι μπορείτε να είστε διαρκώς στο Internet – δηλαδή, μπορείτε, αλλά όταν έρθει ο λογαριασμός θα διαπιστώσετε ότι έχετε υπερβεί τα 100MB. Οποιαδήποτε υπέρβαση του ορίου «τιμωρείται», και σχεδόν πάντα στοιχίζει πανάκριβα.
8. Έλεγχος τσέπης, όταν βγαίνετε από το ταξί
Αν βάζετε το κινητό στην τσέπη, βεβαιωθείτε ότι το έχετε ακόμα μαζί σας πριν βγείτε από το ταξί. Οι μικρές συσκευές έχουν την ενοχλητική συνήθεια να «δραπετεύουν» από τις τσέπες, και αυτό μπορεί να έχει ολέθριες συνέπειες. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βρει κάποιος ένα iPhone μέσα σε ταξί και να το επιστρέψει στον νόμιμο ιδιοκτήτη του – καμία!
9. Ανοικτό Facebook
Οι φίλοι είναι δίπλα μας για να μας στηρίζουν στις δύσκολες στιγμές και να μας κάνουν τη ζωή κόλαση με την πρώτη ευκαιρία! Σκεφτείτε πόση ζημιά μπορεί να σας κάνει ο πλακατζής κολλητός σας, αν βρει ανοικτό τον υπολογιστή σας με το Facebook στην οθόνη. Αν σας τηλεφωνήσει έντρομος ο αδελφός σας για να σας ρωτήσει πώς πήγε η εγχείρηση αλλαγής φύλου που μόλις κάνατε, το πρώτο πράγμα που πρέπει να ελέγξετε είναι το Facebook!
10. Reflashing του BIOS σε laptop
Αφήστε το στην ησυχία του. Σοβαρά – μόνο μπελάδες θα προκαλέσει!
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM
ΠΗΓΗ: t3mag.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου