Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Cisco: Εξαγορά της Axioss

Η Cisco ανακοίνωσε την πρόθεσή της να εξαγοράσει δραστηριότητες και περιουσιακά στοιχεία που σχετίζονται με λογισμικό για τεχνική υποστήριξη, καθώς και με την τεχνογνωσία των εργαζόμενων της θυγατρικής τής Comptel Corporation, πρώην Axiom Systems, που έχει έδρα στη Βρετανία.
Η εν λόγω εξαγορά θα δώσει στη Cisco τη δυνατότητα να επεκτείνει τεχνολογίες δικτύου και διαχείρισης υπηρεσιών στις πλατφόρμες δικτύου Internet Protocol επόμενης γενιάς, και στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους τη δυνατότητα να παρουσιάσουν στους πελάτες τους, γρήγορα και αποδοτικά, νέες υπηρεσίες video, δεδομένων, φορητότητας και cloud.

Η Cisco σκοπεύει να εξαγοράσει τη σουίτα λογισμικού AXIOSS, μία πλατφόρμα η οποία ενισχύει τη λύση διαχείρισης της Cisco για την αγορά του SP, με την αυτοματοποίηση παραγγελιών και δραστηριοτήτων. Το λογισμικό προσφέρει δυνατότητες διαχείρισης για υπηρεσίες δικτύου και στους πέντε τομείς στους οποίους δίνει προτεραιότητα η Cisco, ενώ βελτιώνει το Cisco Prime, που προσφέρει στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους τη δυνατότητα να διαχειριστούν καλύτερα τα δίκτυα και τις υπηρεσίες δικτύου τους. Με την ενσωμάτωση δυνατοτήτων και δραστηριοτήτων διαχείρισης τεχνικής υποστήριξης στο Cisco Prime, η Cisco αποδεικνύει τη δέσμευσή της στην καινοτομία που αφορά στη συγχώνευση υπηρεσιών και δικτύων.

Η σουίτα λογισμικού AXIOSS έχει ήδη ενσωματωθεί στις λύσεις διαχειριζόμενων υπηρεσιών της Cisco. Ως αποτέλεσμα της εξαγοράς, τα συστήματα λειτουργικής υποστήριξης Cisco Advanced Services θα προσφέρουν υπηρεσίες εφαρμογής, προσαρμογής στις ανάγκες του πελάτη και ενσωμάτωσης για την πλατφόρμα Cisco Prime.

Η ομάδα της AXIOSS θα προσφέρει ταχύτερη ανάπτυξη λογισμικού και επαγγελματικές υπηρεσίες όσον αφορά στην υποστήριξη της πλατφόρμας Cisco Prime. Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η ομάδα της AXIOSS θα ενσωματωθεί στο Cisco NMTG καθώς και στο Cisco Advanced Services Group.

Με βάση τους όρους της συμφωνίας, η Cisco θα καταβάλει περίπου $31 εκατ. σε μετρητά για την εξαγορά. Η εξαγορά υπόκειται σε διάφορους τελικούς όρους και αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το τρίτο τρίμηνο του 2011.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: techpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου