Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Αναπαράσταση Της Δημιουργίας Του Γαλαξία Μας

Μια ομάδα αστροφυσικών στην Ελβετία και στην Αμερική χρησιμοποίησαν υπερυπολογιστές για να δημιουργήσουν αυτό που ισχυρίζονται είναι η παγκοσμίως πρώτη ρεαλιστική εξομοίωση του πως ο Γαλαξίας μας δημιουργήθηκε.

Οι ομάδες από τα πανεπιστήμια της Ζυρίχης και της Santa Cruz ξόδεψαν οκτώ μήνες συγκροτώντας την υπερρεαλιστική αναπαράσταση χρησιμοποιώντας μηχανήματα στο Ελβετικό εθνικό κέντρο υπερυπολογιστών.

Ο στόχος του έργου ήταν να προσπαθήσουν να φτιάξουν ένα μοντέλο που έδινε αποτελέσματα όσο πιο κοντά στην πραγματικότητα γινόταν, ελπίζοντας , πως στην πορεία, θα απεδείκνυαν μερικές από τις θεωρίες που θεμελιώνουν την επιστημονική γνώση για το πως δημιουργήθηκε το σύμπαν.

Η προσομοίωση με τον τίτλο 'Eris' (Έρις-Έριδα), την αρχαία θεότητα της διαφωνίας , αρχίζει την αναπαράσταση ένα εκατομμύριο χρόνια μετά την μεγάλη έκρηξη, και προβάλει πως οι νόμοι της βαρύτητας, η δυναμική των υγρών και η ραδιοφυσική μπορούν να δρουν για να δημιουργήσουν ένα σπειροειδή γαλαξία σαν τον δικό μας.

Ανάμεσα στα πιο πρακτικά αποτελέσματα της προσομοίωσης, ήταν η απόδειξη πως υπάρχουν αστέρια στις εξωτερικές παρυφές του γαλαξία μας.

Επίσης επέδειξε, αποφασιστικά, πως γιγάντια έρια νέφη πρέπει να σχηματιστούν πρώτα πριν ένα σπειροειδή γαλαξία να μπορέσει να σχηματιστεί, με τους γαλαξίες τότε να αυξάνονται απορροφώντας άλλα πλανητικά αντικείμενα από τον περιβάλλοντα χώρο τους.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την προσομοίωση του σχηματισμού των γαλαξιών.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM


ΠΗΓΗ: dailytech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου