Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Ο Υπολογιστής 25 Δολαρίων 'Τρέχει' Quake III (VIDEO)

Μπορεί να θυμάστε το Raspeberry Pi, ένα γυμνό PC για τις αναπτυσσόμενες αγορές που ελπίζουν να πουλήσουν για 25 δολάρια. Τότε που προαναφέρθηκε δεν υπήρχαν πολλά για να επιδειχθούν, μερικές φωτογραφίες και ο δημιουργός του να μιλάει σε ένα βίντεο...

Αλλά σήμερα έχουμε ένα βίντεο που δείχνει πως η συσκευή έχει μέλλον, του έβαλαν να τρέξει το παιχνίδι Quake III....

Χωρίς να είναι επίτευγμα να εκτελείς ένα παιχνίδι από την προηγούμενη χιλιετία. αλλά τα πηγαίνει καλά. Η συσκευή χρησιμοποιεί επεξεργαστή ARM και έχει 128ΜΒ μνήμη, χωρίς αποθηξευτικό μέσο, εκτελεί το λειτουργικό και παιχνίδι από μια SD κάρτα.


Θα μπορούσαν να έχουν καλύτερη ανανέωση οθόνη αλλά ήθελαν να δείξουν πως μπορεί να έχει ανάλυση 1920X1080 με τέσσερις μπαταρίες ΑΑ. Φυσικά με χαμήλοτερη ανάλυση θα αύξανε ο ρυθμός της οθόνης, και το Q3A δεν είναι το πιο απαιτητικό παιχνίδι γραφικών στην αγορά.

Το παιχνίδι δεν εξομοιώνεται, εκτελείται στο Debian λειτουργικό.

Το ζήτημα είναι να επιδειχθεί πως ένα σύγχρονο λογισμικό μπορεί να προσαρμοστεί σε ένα μηχάνημα όπως το Raspberry Pi που είναι ένας πλήρης υπολογιστής. Και αν η τιμή είναι μόλις 25 δολάρια, θα χρειαστείτε ακόμη οθόνη,πληκτρολόγιο , κάρτα SD ή USB δίσκο, αλλά το Raspberry Pi έχει σκοπό να χαμηλώσει το κατώφλι εισόδου και να αποδείξει πως ότι χρειάζεται για έναν βασικό υπολογιστή μπορεί να έχει μια τόσο χαμηλή τιμή.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: dailytech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου