Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Το πρώτο laptop που τρέχει Chrome OS είναι γεγονός!

Δεν ξέρω για σάς αλλά εγώ ανυπομονώ να γίνει μόδα το λειτουργικό σύστημα Chrome OS της Google. Είναι πολλοί οι λόγοι για να αγαπήσει κανείς μια τέτοια ιδέα. Το λειτουργικό σου σύστημα να είναι ο ίδιος σου ο browser είναι κάτι φοβερό. Φοβερές ταχύτητες, τρομερή συνδεσιμότητα και άπιαστη ασφάλεια είναι από τα λίγα που μπορώ να σκεφτώ για αρχή... 

Η αρχή έγινε από την εταιρεία Kogan που μόλις χθες κυκλοφόρησε το νέο της φορητό υπολογιστή "Agora",ο οποίος κοστίζει μόλις 349 δολάρια. Η καρδιά του είναι ένας Intel Celeron στα 1.3 Ghz με 1GB μνήμη RAM. Η οθόνη του είναι 12 ιντσών τεχνολογίας LED. 


Διαθέτει κάμερα 1,3 Megapixel, Ασύρματη δικτύωση 802.11 Β/G/N και bluetooth. Οι έξοδοι του είναι τρεις θύρες USB , μία ΗDMI και Ethernet. Η μπαταρία του (4Cell, 4600mAh) έχει αρκετό ζουμί να κρατήσει τον υπολογιστή ζωντανό για 3,5 ώρες. 

Σύμφωνα με την εταιρεία το ξεκίνημα του υπολογιστή γίνεται σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα, ενώ κάποιος θα μπορεί να χρησιμοποιήσει την Android συσκευή του, ή το iPhone του, σαν Hotspot όταν δεν υπάρχει διαθέσιμη ενσύρματη η ασύρματη σύνδεση.

Δεν γνωρίζουμε αν θα έρθει ποτέ Ελλάδα θα το μάθουμε σύντομα όμως...

UPDATE (09/06/11):  Δυστυχώς το μοντέλο κυκλοφορεί μόνο στην Αυστρία και την Αγγλία. Υπάρχουν βλέψεις να κυκλοφορήσει και σε άλλες χώρες, χωρίς να γνωρίζουμε σε ποιες και χωρίς να έχουμε ημερομηνίες στα χέρια μας..

GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου