Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Ηλεκτρονική επίθεση στο υπουργείο οικονομικών της Γαλλίας

Το προσωπικό ασφαλείας για τέτοια θέματα στη Γαλλία αφιέρωσε ολόκληρο το σαββατοκύριακο για να απομακρύνει τα "μολυσμένα" αρχεία απο τους σέρβερς που δέχτηκαν την επίθεση όπως δήλωσε ο υπουργός οικονομικών της Γαλλικής κυβέρνησης 'Francois Baroin' σήμερα....
το πρωί στο ραδιοφωνικό σταθμό 'Europe 1' και συνέχισε λέγοντας

"είναι ίσως η πρώτη φορά που μας χτύπησε κάτι τόσο μεγάλο όσο αυτό". 

Το προσωπικό του υπουργείου είχε υποψιαστεί απο καιρό ότι κάτι δε πήγαινε καλά και ενημέρωσε τη Γενική Γραμματεία Εθνικής Αμυνας και Εσωτερικής Ασφάλειας της χώρας η οποία και επιβεβαίωσε τους φόβους τους. 

"Η επίθεση έχει αποκλειστεί αυτό το σαββατοκύριακο και ένα τεράστιο πρόγραμμα συντήρησης εκτελείτε για να καθαρίσει όλα τα συστήματα", είπε. 

Οι hackers εισέβαλαν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και σέρβερ εδώ και μερικές εβδομάδες χωρίς ωστόσω να υπάρχει κάποια ένδειξη ότι πείραξαν τα αρχεία που αφορούν το προσωπικό τους φόρο (λογικό αυτό, μήπως να μπαίναν φυλακή και απο μόνοι τους ? :P ). Η επίθεση ήταν μάλλον εκτός Γαλλίας, σύμφωνα με τον κ. Baroin.

"έχουμε κάποιες ενδείξεις αλλά σε αυτό το σημείο είναι αδύνατο να επιβεβαιωθεί οτιδήποτε" και κατέληξε λέγοντας πως 

"το σημαντικό είναι τώρα να προσδιοριστεί η πηγή της επίθεσης για να ξέρουν πώς συνέβη και να αναπτυχθούν άμυνες για να αποτραπεί μια μελλοντική επίθεση"
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου