Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Apple: Νέος ιός που στοχεύει το MAC OSX

Νομίζατε ότι με το Mac OSX δεν θα πιάσετε ποτέ ιό; Ξανασκεφτείτε το και πάρτε τα μέτρα σας. Μόλις χθες η Sophos Security ανακοίνωσε πως κυκλοφορεί στο ίντερνετ ένας νέος ιός που στοχεύει το λειτουργικό της Apple, Mac OSX...
Ο ιός που έχει κωδική ονομασία 'BlackHole Rat' δεν είναι καινούργιος για τους γνώστες του αντικειμένου, υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια άλλα χτυπούσε μόνο τα Windows. Ευτύχως ο ιός δεν έχει πολλές δυνατότητες στα Mac OsX και το μόνο που επιτρέπει στον επιτιθέμενο είναι να κάνει επανεκκίνηση στο μηχάνημα ή να βγάλει ψεύτικο μήνυμα εισαγωγής κωδικού που αποσκοπεί στην κλοπή κωδικών. Τέλος ο ιός επιτρέπει να εμφανίσει μυνήματα στον χρήστη του μολυσμένου υπολογιστή, μάλιστα σε ενα απο τα μυνήματα που υπάρχουν έτοιμα στον ιό έγραφε (σκληρή μετάφραση..):

"Είμαι ένας ιός και έχω μολύνει το Mac σου. Ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι τα Mac δεν μπορούν να μολυνθούν , άλλα κοίτα, έχεις μολυνθεί!
Έχω πλήρη έλεγχο του συστήματος σου, μπορώ να κάνω τα πάντα και εσύ δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να με σταματήσεις.
Είμαι ένας καινούργιος ιός υπό κατασκευή όποτε περισσότερες δυνατότητες θα προστεθούν όταν είμαι τελειωμένος.."


Το κείμενο στα αγγλικα: 
"I am a Trojan Horse, so i have infected your Mac Computer. I know, most people think Macs can't be infected, but look, you ARE Infected!

I have full controll over your Computer and i can do everything I want, and you can do nothing to prevent it.


So, Im a very new Virus, under Development, so there will be much more functions when im finished.
"

Σύμφωνα με την εταιρεία Sophos Security, υπάρχει ήδη free εργαλείο που μπορεί να εντοπίσει και να και να διαγράψει τον ιό απο το σύστημα σας.. 

Καλή συνέχεια λοιπόν..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου