Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Δικαστής στη Βραζιλία διέταξε προσωρινή διακοπή στη λειτουργία του WhatsApp messenger...

Αν είδατε το WhatsApp να ανεβαίνει στα trends του twitter είναι γιατί ένας δικαστής στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας διέταξε την προσωρινή διακοπή του γνωστού messenger για 48 ώρες... 

Το WhatsApp είναι τεράστιο στην Βραζιλία με την υπηρεσία να απαριθμεί κοντά στα 93 εκατομμύρια χρήστες. Αυτός είναι επίσης και ο λόγος που ενα αντίπαλο app, το Telegram Messenger, συγκέντρωσε 1,5 εκατομμύριο χρήστες το τελευταίο εικοσιτετράωρο. 

Δεν έχει γίνει σαφές ακόμα γιατί ζητήθηκε η διακοπή της λειτουργίας του WhatsApp αλλά γνωρίζουμε πως υπήρχε αίτημα για την διακοπή του από τις αρχές του χρόνου και αυτό γιατί η υπηρεσία αρνήθηκε να αφαιρέσει παράνομες φωτογραφίες ανηλίκων. Επίσης γνωρίζουμε πως οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών στην Βραζιλία πιέζουν την κυβέρνηση να ταξινομήσει το WhatsApp ως κάτι ανεξέλεγκτο και παράνομο. Είναι κάτι παρόμοιο με τον κλάδο των Ταξί και το Uber, οι εταιρείες είναι έξαλλες γιατί εκατομμύρια χρήστες αποφάσισαν να παρατήσουν τις τηλεφωνικές τους υπηρεσίες και να χρησιμοποιήσουν το WhatsApp για την  επικοινωνία τους. 

Όπως και να έχει το κλείσιμο του WhatsApp είναι 'μικρό' μπροστά σε αυτό που η κυβέρνηση θέλει να πετύχει. Το κογκρέσο της Βραζιλίας θέλει να περιορίσει την χρήση κοινωνικών δικτύων αλλά και να ποινικοποιήσουν  την ανάρτηση περιεχομένου σε σελίδες όπως το Facebook! Μερικοί πολιτικοί επίσης πρότειναν νομοσχέδιο με το οποίο όσοι θέλουν να αναρτήσουν περιεχόμενο σε ιστοσελίδες θα πρέπει να παραδώσουν προσωπικά στοιχεία όπως η διεύθυνση τους, τηλέφωνο και ΑΦΜ. Και να ήταν μόνο αυτά. Προτείνουν επίσης να είναι σε θέση να λογοκρίνουν αυτό το περιεχόμενο. Αν δηλαδή το κρίνουν δυσφημιστικό  να μπορούν να το κατεβάσουν με συνοπτικές διαδικασίες. 

Αυτή τη στιγμή ο Mark Zuckerberg λέει πως η ομάδα του εργάζεται σκληρά για να αποκαταστήσει την λειτουργία του WhatsApp και πως έχει μείνει έκπληκτος από την απόφαση της κυβέρνησης. 
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM
ΠΗΓΗ: engadget.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου