Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Διαγραμμένες Φωτογραφίες Του Facebook Διαθέσιμες Ακόμα Και Μετά Από Τρία Χρόνια

Πολλοί άνθρωποι θα καταλαβαίνουν σήμερα ότι οι φωτογραφίες που ανεβάζουν στο Facebook ή σε άλλα site κοινωνικής δικτύωσης θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εναντίον τους από εργοδότες, όταν θα αναζητήσουν μια νέα δουλειά. 

Σίγουρα θα υπήρξαν και πολλοί, αφού πρώτα ανέβασαν κάποιες φωτογραφίες στο Facebook, το σκέφτηκαν καλύτερα μετά από μερικές ώρες, μέρες ή εβδομάδες στη συνέχεια τις διαγράψανε. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι, ενώ φωτογραφίες μπορούν να διαγραφούν από το προφίλ του χρήστη, συχνά εξακολουθούν και παραμένουν ζωντανές και προσβάσιμες στους διακομιστές του Facebook.

Σύμφωνα με το ArsTechnica, τρία χρονιά μετά τη διαγραφή φωτογραφιών από κάποιους λογαριασμούς του Facebook, οι φωτογραφίες εξακολουθούν να είναι προσβάσιμες μέσω απευθείας υπερσυνδέσεων (link). Το μόνο που χρειάζεται κανείς για να εξακολουθεί να έχει πρόσβαση στις διαγραμμένες φωτογραφίες, στις περισσότερες περιπτώσεις είναι τα απευθείας link των φωτογραφιών. Όπως αναφέρει το ArsTechnica, ξεκίνησε να παρακολουθεί το θέμα από το 2009 και πολλά από τα link σε διαγραμμένες φωτογραφίες που δούλευαν το 2009 εξακολουθούν και δουλεύουν μέχρι και σήμερα παρά το γεγονός έχουν ότι διαγραφεί από τους λογαριασμούς των χρηστών.

Το ενδιαφέρον στην υπόθεση αυτή, είναι ότι το Facebook έχει πει στο παρελθόν ότι συνεργάζεται με το δίκτυο διανομής περιεχομένου για να εξασφαλίσει την έγκαιρη διαγραφή των φωτογραφιών. Το Facebook εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι ο στόχος του η διαγραφή των φωτογραφιών εντός 45 μερών από τι στιγμή που θα παραλάβει το αντίστοιχο αίτημα. Εκπρόσωπος του Facebook ισχυρίστηκε ότι το νέο σύστημα διαγραφής των φωτογραφιών έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και μόνο ένα μικρός μέρος των αιτημάτων διαγραφής φωτογραφιών είναι ακόμα διαθέσιμες.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: dailytech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου