Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

RapidShare: «Κατεβάζει» τους Servers της για πάν ενδεχόμενο

Μετά την γνωστή σελίδα διαμοιρασμού αρχείων MegaUpload, η οποία αντιμετωπίζει ανεπανόρθωτη απώλεια δεδομένων από την αρχή της εβδομάδας, και οι ανταγωνιστικές υπηρεσίες διαμοιρασμού αρχείων «κατεβάζουν» η μια μετά την άλλη τους servers τους, για την αποφυγή κάθε «παρατράγουδου»! Εταιρίες όπως η RapidShare AG λοιπόν, αν και καταλαβαίνουν πως «κατεβάζοντας» τους servers τους παθαίνουν ανυπολόγιστη ζημιά, το προτιμούν από την «σκούπα» του FBI! 

Μίλια μακριά όμως από αυτή την κατάσταση που αντιμετωπίζει ο Kim Dotcom, διευθύνων σύμβουλος του MegaUpload, ο ιδρυτής του RapidShare, Christian Schmid, φαίνεται να έχει εστιάσει την προσοχή του στην άσκηση πίεσης προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ, με εκθέσεις προς το WSJ, και με δαπάνες πάνω από 600,000 $ από το 2010, με σκοπό να πείσει πως το site του είναι νόμιμο σε όλα, και όχι «καταφύγιο» παράνομων αρχείων, που καταπατά τα πνευματικά δικαιώματα. 

«Ο Schmid είναι ντροπαλός, δεν του αρέσουν εύκολα άλλοι άνθρωποι», δήλωσε ο δικηγόρος του RapidShare, Daniel Raimer σε εφημερίδα, μετά την άρνηση του να μιλήσει δημοσίως για το έπος του MegaUpload. «Δεν μιλάει και πολύ». 

Παρ 'όλη την αφθονία των κατόχων δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, όλοι φαίνονται πρόθυμοι να μιλήσουν στον Schmid και τους συνεργάτες του. «Έχουμε δικαστικούς αγώνες που έρχονται, και άλλους που τελειώνουν συνέχεια», παραδέχθηκε ο Raimer, «είμαστε σε μια συνεχή μάχη». Παρά την απόρριψη των αγωγών, το RapidShare βρέθηκε μέσα στον Διεθνή Κατάλογο Παρακολούθησης της πειρατείας το 2010, με αποτέλεσμα η γνωστή σελίδα να οργανώσει ένα lobby άσκησης πιέσεων, για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της, ταυτόχρονα με τους Αμερικανούς νομοθέτες. Αντίθετα, το MegaUpload δεν ασχολήθηκε με κάτι τέτοιο, και σπατάλησε χρήματα για την αγορά πολυτελών αυτοκινήτων και όπλων.

Στο RapidShare λειτουργεί ένα αυτοματοποιημένο αρχείο συστήματος, που ελέγχει την παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και «κυνηγάει» όσους τα παραβιάζουν, με διάφορα αρχεία, καθώς και «banning» χρηστών, όταν διαπιστώνει ότι ανεβάζει συχνά παράνομο περιεχόμενο, μέσα απο ένα σύστημα «τριών ευκαιριών». Τέλος, ο Raimer λέει πως το RapidShare δεν έχει κάνει καμία αλλαγή μετά την κατάληψη του Megaupload, αν και η εταιρεία έχει σταματήσει πρόσφατα τα προγράμματα κινήτρων, όπου συχνά αντάμειβε τους Uploaders με δώρα και δωρεάν συνδρομές μελών.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: myphone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου