Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Η Πρώτη Σχεδίαση Με OMAP 5, Android 4.0 Από Την Texas Instruments (VIDEO)

Η Texas Instuments μας είχε υποσχεθεί νέα σειρά επεξεργαστών OMAP ένα χρόνο πριν, και 5 νέοι επεξεργαστές θα αρχίσουν να δειγματίζονται την επόμενη εβδομάδα.

Μια πρώτη πρωτότυπη σχεδίαση με επεξεργαστή ΟΜΑΡ 5 (ή αναπτυξιακή πλατφόρμα) παρουσιάστηκε στην έκθεση CES 2012, τέσσερα χρόνια μετά τον OMAP 3.

O OMAP 5 έρχεται μαζί με δύο πυρήνες και εξοικονόμηση ενέργειας, μια αρχιτεκτονική διπλού πυρήνα και περισσότερη ισχύ από τον κοινό μονοπύρηνο που συνήθως έχουμε στα χέρια μας. Είδαμε αρκετά το Android 4.0.1 σε λειτουργία, και όλα φαίνονταν γρήγορα. Με βίντεο 720p σε 30 εικόνες εικόνες το δευτερόλεπτο , και με πλατφόρμα ικανή να δείχνει 1080p σε 64 εικόνες το δευτερόλεπτο. Φυσικά με όλες τις λειτουργίες επιταχυνόμενες από τον επεξεργαστή δεν θα μας εκπλήξει το μέλλον του επεξεργαστή σους φορητούς υπολογιστές και στα netbook.

"Αυτή είναι η καλύτερη πλατφόρμα στην γή σήμερα...πολύ πιο μπροστά από την Apple, και τo πρώτo Cortex A15 προιόν στην αγορά. Η εκτέλεση προγραμμάτων σε δύο Cortex-A15 στα 800 ΜΗz, είναι λίγο-πολύ το ίδιο σε επιδόσεις με τ δύο Cortex A9s στα 1,5 GHz. Θα δείτε αύξηση αυτων των συσκευών στο τέλος του 2012 ή στην αρχή του 2013. Επίσης εκτελούμε το Windows 8 με τον τελευταίο OMAP, και λειτουργεί καλά, και συνεργαζόμαστε πολύ στενά με την Microsoft. Εργαζόμαστε σε πολλαπλές μορφές, ταμπλέτες, ελαφριά και λετπά και πιστεύουμε πως το ARM θα φέρει τις ταμπλέτες στις μάζες"

Επίσης είναι ξεκάθαρο πως το Android θα έρθει όλο και περισσότερο στο Android, που θα επιταγχύνει την επέκταση του λειτουργικού. Περισσότερο , αναμένουμε φορητούς και Ultrabooks με ΟΜΑΡ που θα εκτελoύν Windows 8 , και με ανυπομονησία θα δούμε τα πρώτα στο CES 2013.

Δείτε την πρώτη επίδειξη στο παρακάτω βίντεο.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM


ΠΗΓΗ: dailytech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου