Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

iPad 3, Ίσως “φοράει” την 20 φορές πιο γρήγορη GPU PowerVR Series 6

Η εταιρεία που κατασκευάζει πολλές από τις GPU των φορητών μας συσκευών, η Imagination Technologies, ανακοίνωσε την επόμενη γενιά επεξεργαστών γραφικών με την επωνυμία PowerVR Series 6. Μέχρι σήμερα η ισχυρότερη GPU της εταιρείας ήταν η PowerVR SGX543 του iPad 2.

Όσο οι αναλύσεις στα κινητά και τα tablet ανεβαίνουν, τόσο θα γίνεται πιο σημαντική η ύπαρξη δυνατών καρτών γραφικών στα SoCs των συσκευών. Η νέα γενιά των PowerVR που θα είναι σύντομα διαθέσιμη, θα μπορεί να παράξει 20 φορές την επεξεργαστική ισχύ της προηγούμενης γενιάς. Αυτό σημαίνει με απλά λόγια, ότι τα κινητά και τα tablet μας θα είναι ταυτόχρονα και κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών υψηλών απαιτήσεων.

Ταυτόχρονα η Imagination Technologies μας “υποσχέθηκε” 5 φορές καλύτερη διαχείριση ενέργειας, κάτι που σε συνδυασμό με τους νέους επεξεργαστές της αγοράς, ίσως μας δώσει λίγες παραπάνω ώρες ζωής στα κινητά μας. To iPad 3 είναι μία από τις συσκευές που έχουν μεγάλες πιθανότητες να “φοράνε” αυτή τη GPU, ιδιαίτερα λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού των νεοεμφανιζόμενων Android tablets με HD οθόνες και quad-core επεξεργαστές.

Περιμένουμε τα πρώτα benchmarks σε σύγκριση με τη GPU του NVIDIA Tegra 3, όπως φυσικά και την απάντηση τρίτων κατασκευαστών. Πάντως η Qualcomm που μέχρι σήμερα υποστήριζε την δική της GPU Adreno, ζήτησε να συμμετάσχει στο group των εταιρειών που θα εκμεταλλευτούν την τεχνολογία του νέου PowerVR.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: goodbyte.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου