Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Ιράν: Μέτρα ασφαλείας ενάντια στις επιθέσεις hacking

Το Ιράν έχει μεταφέρει το hosting (φιλοξενία) των περισσότερων κυβερνητικών του ιστοσελίδων από τις εταιρείες που εδρεύουν εκτός της χώρας, σε νέες εγκαταστάσεις πληροφοριακών συστημάτων, στο εσωτερικό της χώρας.

Απώτερος σκοπός της συγκεκριμένης κίνησης είναι η αποτελεσματικότερη προστασία συγκεκριμένων ιστοσελίδων καθώς η διαφύλαξη των πληροφοριών και των δεδομένων που διαχειρίζονται.

Η νέα αυτή κίνηση από την πλευρά του Ιράν ανακοινώνεται περίπου ένα χρόνο μετά τις σφοδρές διαδικτυακές επιθέσεις που έπληξαν κρίσιμες πληροφοριακές υποδομές της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, το Ιράν σε μια προσπάθεια να ξεπεράσει τα προβλήματα που δημιούργησαν οι επιθέσεις hacking στον πυρηνικό αντιδραστήρα Bushehr μέσω του Stuxnet και όχι μόνο, αποφάσισε να υιοθετήσει νέα μέτρα με σκοπό την πιο ολοκληρωμένη ασφάλεια κρίσιμων υποδομών και ιστοσελίδων.

Το Ιράν έχει μεταφέρει το hosting (φιλοξενία) των περισσότερων κυβερνητικών του ιστοσελίδων από τις εταιρείες που εδρεύουν εκτός της χώρας, σε τοπικούς παρόχους που ελέγχονται απο την κυβέρνηση ώστε να εξασφαλίσουν την οσο το δυνατόν πιο ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία τους.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου