Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Μειώνεται η στήριξη των μετόχων στο πρόσωπο του Steve Ballmer

Μπορεί να επανεξελέγη άνετα στην ηγεσία της Microsoft, ωστόσο ο Steve Ballmerέχει κάθε λόγο να ανησυχεί για τη θέση του. Όπως φαίνεται και από τα νούμερα, η εμπιστοσύνη των μετόχων στο πρόσωπό του μειώνεται αργά, αλλά σταθερά.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ballmer επανεξελέγη στη θέση του CEO με ποσοστό 92%. Το νούμερο, βέβαια, είναι πολύ υψηλό, αλλά κινείται σε χαμηλότερα επίπεδα από το περσινό (95%). Σημειωτέον, επίσης, ότι ο Bill Gates επανεκλεγόταν κάθε χρόνο με ποσοστό άνω του 99%. Το 92% γίνεται ακόμα "μικρότερο" αν αναλογιστεί κανείς ότι τα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα της Microsoft ήταν τα καλύτερα όλων των εποχών.

Οι φωνές αμφισβήτησης έχουν αρχίσει να ακούγονται εδώ και αρκετό καιρό. Η βασική κατηγορία είναι ότι η Microsoft έχει αργήσει πολύ να μπει στο παιχνίδι των smartphonesκαι των tablets, με αποτέλεσμα το iOS και το Android να είναι σήμερα οι αδιαφιλονίκητοι ηγέτες της αγοράς. Αν η Microsoft δε βελτιώσει σημαντικά τη θέση της σε αυτή την αγορά μέσα στους επόμενους 12 μήνες, τότε η επανεκλογή του Ballmer στις επόμενες αρχαιρεσίες δε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου