Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Δικαστήριο για Δ.Ε. με τη Motorola θα μπορούσε να κοστίσει στην Apple 2 δις ευρώ

Η Apple φέρεται να δήλωσε σε ένα γερμανικό δικαστήριο ότι θα οφείλει 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια, αν χάσει μια δίκη σχετικά με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με την Motorola.

Οι δύο εταιρείες έχουν εμπλακεί σε μια νομική μάχη στην οποία η Motorola έχει κατηγορήσει την Apple για παραβίαση ενός διπλώματος ευρεσιτεχνίας που σχετίζεται με την τεχνολογία e-mail συγχρονισμού. Ως αποτέλεσμα, η Motorola πρόσφατα κέρδισε λήψη ασφαλιστικών μέτρων κατά της Apple Inc.

«Υπό το φως αυτού του κινδύνου, οι δικηγόροι της Apple ζήτησαν από το δικαστήριο να κρίνει ότι η MMI θα πρέπει να καταβάλλει μια εγγύηση ευρώ 2 δις ευρώ, αν επιδιώκει να επιβάλει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας». Ο σκοπός μιας τέτοιας εγγύηση είναι να εξασφαλιστεί ότι ο φερόμενος παραβάτης θα αποζημιωθεί εάν η επιβολή απαγόρευσης ανατραπεί από ένα δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου για την υπόθεση δεν είναι απολύτως πεπεισμένος ότι η δικαστική μάχη αξίζει τόσα πολλά χρήματα, ωστόσο. «Δεν είμαι ακόμη απόλυτα σίγουρος ότι το ποσό αντικατοπτρίζει επαρκώς την εμπορική αξία αυτής της διαφοράς ... Η τεχνολογία δεν είναι μια τυπική και υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι για να παρέχουν τις ίδιες υπηρεσίες», είπε ο δικαστής.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: proho.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου