Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

QR codes: Η νέα μόδα στις διαφημιστικές καμπάνιες

Τα smartphones πρόκειται για φορητές συσκευές που συνδυάζουν τις κλασικές δυνατότητες ενός κινητού τηλεφώνου, μαζί με αυτές μιας παιχνιδομηχανής, ενός συστήματος ψυχαγωγίας, και φυσικά σας επιτρέπουν να συνδέεστε στο διαδίκτυο και να αλληλεπιδράτε με αυτό. Όμως, όντας «έξυπνα», σας επιτρέπουν πια να σαρώνετε και QR κωδικούς.

Αλλά ας πούμε αρχικά τι είναι ένας QR Code

Αναπτύχθηκε αρχικά στην Ιαπωνία από τη θυγατρική της Toyota στη δεκαετία του 1990, και είναι αυτά τα αστεία ασπρόμαυρα σύμβολα που τώρα έχουν αρχίσει και χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα και θα αρχίσουμε να τα βλέπουμε σε αφίσες, εφημερίδες, περιοδικά, και πολύ πιθανόν σχεδόν στα πάντα.

Υπάρχουν πολλές χρήσεις για ένα QR code

Οι επιχειρήσεις μπορούν να τους χρησιμοποιήσουν για να διαφημίζουν προσφορές, κουπόνια ή απλά για να αλληλεπιδράσουν με τους πελάτες τους. Για τον χρήστη, είναι ένας τρόπος για να φτάσει στον προορισμό (ιστοσελίδα, βίντεο ή διαγωνισμό) χωρίς να χρειαστεί να πληκτρολογήσει.

Ένας QR code σε μία αγγελία για κάποιο σπίτι, θα μπορούσε να μεταφέρει τον υποψήφιο αγοραστή σε μια site ή ένα βίντεο το οποίο θα τους ενημέρωνε για τα πάντα σχετικά με το ακίνητο κτλ.

Γιατί οι κώδικες QR λειτουργούν τόσο καλά;

Αντίθετα με τους συνηθισμένους bar codes, οι QR codes μπορεί να περιέχουν χιλιάδες μεμονωμένα χαρακτηριστικά όπως, μια διεύθυνση Web, στοιχεία επικοινωνίας, ένα μήνυμα κειμένου, ένα βίντεο ή οποιαδήποτε πληροφορία θα ήθελε μια επιχείρηση να προσφέρει. Ο QR code μπορεί να δημιουργηθεί από οποιονδήποτε που διαθέτει έναν υπολογιστή και να διαβαστεί πάλι από οποιονδήποτε που έχει στην κατοχή του ένα smartphone, έχοντας προηγουμένως εγκαταστήσει μια δωρεάν εφαρμογή.

Το καλύτερο μέρος για των QR codes είναι πως είναι 100% δωρεάν και μπορούν να δημιουργηθούν σε λίγα λεπτά, ενώ μπορεί κάλλιστα να τυπωθεί πάνω σε χαρτί, μέχρι και σε μπλούζες, πρακτικά οπουδήποτε.

Μερικοί QR code generators μπορούν να παρακολουθούν τη χρήση και άρα την αποτελεσματικότητα ενός QR code, οπότε και να συμπεραίνουν έτσι ποιο είδος διαφήμισης «πουλάει» ή σε ποια περιοχή «έτρεξε» καλύτερα η καμπάνια του.

Ακολουθεί ένας εύκολος οδηγός για το πως μπορείτε ακόμα και σήμερα να ξεκινήσετε την δικιά ηλεκτρονική στάμπα

Για να δημιουργήσετε ένα QR Code:
Google "QR Code Generator". Φροντίστε να βρείτε μια δωρεάν γεννήτρια κωδικών. (Συμβουλή:. Οι Kaywa και Delivr είναι καλές, ενώ η Delivr θα σας δώσει και στοιχεία για το πώς πάει η καμπάνια)
Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη
Αποθηκεύσετε ή εκτυπώσετε τον προκύπτοντα κώδικα για τη χρήση που θέλετε


Για να διαβάσετε έναν QR Code:

Κατεβάστε δωρεάν μία εφαρμογή QR reader για smartphone:
  • iPhone: QR App ή ShopSavvy
  • Blackberry: QR Code Pro
  • Android: AR Droid ή ShopSavvy
Βρείτε ένα QR code για να διαβάσετε
Κάντε κλικ στο εικονίδιο κάμερας
Κεντράρετε τον κώδικα στην οθόνη. Μείνετε για λίγο σταθερός και περιμένετε να τον διαβάσει το κινητό σας.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: proho.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου