Έχουν ακουστεί πολλές φορές στο παρελθόν παράπονα για τη δεσποτική συμπεριφορά της Κίνας σε ό,τι έχει να κάνει με την πρόσβαση στοInternet. Το καθεστώς του Πεκίνου απάντησε τελικά στις επικρίσεις, χωρίς ωστόσο να δώσει ικανοποιητικές εξηγήσεις.
Η Ηνωμένες Πολιτείες έχουν διαμαρτυρηθεί πολλές φορές για τον αποκλεισμό ιστοσελίδων όπως τοFacebook, το Twitter και το YouTube. Το Πεκίνο απαντά ότι βάζει τους περιορισμούς που βάζει προκειμένου να προστατεύσει τους πολίτες του. Δε λέει, όμως, από τι ακριβώς θέλει να τους προστατεύσει.
"Σχετικά με την κεντρική διαχείριση του Internet, ο στόχος είναι να δημιουργήσουμε ένα καλό περιβάλλον και να διαφυλάξουμε το δημόσιο συμφέρον. Αυτό είναι απολύτως σύμφωνο με τις διεθνείς πρακτικές. Είμαστε πρόθυμοι να εργαστούμε από κοινού με άλλες χώρες και να επικοινωνήσουμε μαζί του με στόχο την ανάπτυξη του Internet. Δε δεχόμαστε, όμως, να παρεμβαίνει κάποιος στα εσωτερικά μας με τη δικαιολογία ότι τον ενδιαφέρει η ελευθερία του Internet", είπε πρόσφατα εκπρόσωπος Τύπου του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.
Η Κίνα έχει αυτή τη στιγμή περίπου 450 εκατομμύρια χρήστες του Internet και όλοι τους υπόκεινται στους περιορισμούς της κεντρικής εξουσίας. Υπάρχουν και κάποιοι τολμηροί που χρησιμοποιούν proxy servers για να παρακάμψουν τις απαγορεύσεις, αλλά είναι βέβαιο ότι δεν περνούν και πολύ καλά όταν πέφτουν τελικά στα χέρια των αρχών.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM
ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου