Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Εγκρίθηκε Σύστημα Αντιμετώπισης Της Άπνοιας Στον Ύπνο (VIDEO)

Η Siesta Medical στην Καλιφόρνια κέρδισε την έγκριση της αρμόδιας Αμερικάνης επιτροπής για το Encore Tongue Suspension System (σύστημα αιώρησης της γλώσσας) που θεραπεύει την άπνοια ύπνου από εμπόδιο.

Το σύστημα που ανεβάζει την γλώσσα για να ανοίξει το εμπόδιο της άνω κυκλοφορίας του άερα, χρειάζεται περίπου 45 λεπτά για να εμφυτευτεί από ειδικό γιατρό και μπορεί να γίνει με τοπική ή ολική αναισθησία.

Το σύστημα Encore αποτελείται από δύο μέρη: μια θηλιά αιώρησης της γλώσσας και ένα άγκιστο οστού. Η θηλιά αιώρησης της γλώσσας τοποθετείται στην γλώσσα με μια ειδική συσκευή που επιτρέπει η διαδικασία να γίνεται με μια μικρή τομή στο πηγούνι. Η θηλεία αιώρησης συνδέεται μετά στο άγκιστρο οστού που επιτρέπει στην γλώσσα μαλακά να μετακινηθεί εκτός της διαδρομής του αέρα από τον γιατρό. Η άνοδος της γλώσσας την εμποδίζει να πέσει πίσω πάλι και να εμποδίζει την ροή αέρα κατά τον ύπνο αλλά δεν προκαλεί πρόβλημα στην κατάποση.

Σε μερικές περιπτώσεις, ο γιατρός μπορεί να αποφασίσει να τοποθετήσει παραπάνω από μία θηλιά αιώρησης για να ανεβάσει καλύτερα την γλώσσα.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο γραφικών την διαδικασία.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM


ΠΗΓΗ: dailytech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου